Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Γενικό κάλεσμα στην 24ωρη απεργία της 28ης Φεβρουαρίου

Απεργία
20 Φεβρουαρίου 2024 / 11:35
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Κοινή συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο από οκτώ σωματεία εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου απηύθυναν σε κοινή συνέντευξη Τύπου το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα καθώς και των συνταξιούχων.

Το ραντεβού έχει δοθεί στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Προσυγκέντρωση στις 10.30 στα Γενικά Λύκεια θα κάνουν οι εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων, οι οποίοι στη συνέχεια θα ενωθούν με το κύριο σώμα των διαδηλωτών.

Η απεργία γίνεται στη συμπλήρωση ενός χρόνου από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή 57 ανθρώπων, στη πλειονότητα τους νέων.

Πανελλαδική απεργία για την ίδια μέρα έχει προκηρύξει και η ΑΔΕΔΥ, ωστόσο απόφαση για την 28η Φεβρουαρίου έχει πάρει και το Εργατικό Κέντρο.

Με κεντρικό σύνθημα της Πανελλαδικής απεργίας «Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους - Αυξήσεις μισθών για να ζούμε με αξιοπρέπεια», η κινητοποίηση θα έχει χαρακτηριστικά γενικής απεργίας καθώς σωματεία, ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα έχουν λάβει αποφάσεις για απεργία την ίδια ημερομηνία.

Σημεία αιχμής της απεργίας είναι η ακρίβεια, οι καθηλωμένοι μισθοί, τα ζητήματα των αγροτών, τα ανοιχτά μέτωπα στην Υγεία και την Παιδεία, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας κ.α.

Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σταμάτη Πελάη, τον Αντώνη Κουρσάρη από τον ΣΕΠΕ, τη Νίκη Διαμαντοπούλου από την ΕΛΜΕ, την Ντίνα Ιωάννου από το Εναιαίο Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας, τον Αλέκο Κυπριανό από το Σωματείο Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Τομέα, τον εκπρόσωπο των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Σπύρο Δουκάκη, τη Λίζα Μπόντη από τον Κερκυραϊκό Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και τον εκπρόσωπο του Σωματείο Εργαζομένων ΔΙΑΔΕΥΑΚ  Δάνο Γαβριηλίδη.

Διευκρινίζεται ότι η ΓΣΕΕ έχει ανακοινώσει 24ωρη απεργία μόνον για τις 17 Απριλίου. 

.  

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.