Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιτυχής διοργάνωση του “SPACES” από την CulturePolis

ΚΕΡΚΥΡΑ
10 Ιουνίου 2022 / 11:49

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 31 Μαΐου στην Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία CulturePolis φιλοξένησε στην Κέρκυρα την κοινοπραξία του Ευρωπαϊκού  έργου SPACES- Creating Spaces for Creativity, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος. Πιο συγκεκριμένα, το SPACES είναι ένα χρηματοδοτούμενο έργο από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κύριο στόχο την υποστήριξη και προαγωγή της ανάπτυξης της δημιουργικότητας των μαθητών και δασκάλων, κυρίως της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέσω της ανταλλαγής και διάδοσης καλών πρακτικών.
          Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 31 Μαΐου, με την Διακρατική Συνάντηση των Εταίρων από Πολωνία, Ιρλανδία, Τουρκία, Πορτογαλία και Ελλαδα, την οποία προλόγισε ο Ιδρυτής και Πρόεδρος της CulturePolis, Δρ. Βασίλειος Λαοπόδης και την χαιρέτησε ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς. Η σειρά εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με το τριήμερο Σεμινάριο Κατάρτισης Προσωπικού, με τίτλο: Δημιουργική Σκέψη μέσω του Πολιτισμού – Creative Thinking Trough Culture. Επιπλέον, οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην αγγλική γλώσσα, με εισηγήσεις διακεκριμένων στελεχών, φορέων, πανεπιστημιακών και εμπειρογνωμόνων της CulturePolis, καθώς και με την υποστήριξη και φιλοξενία σημαντικών φορέων της Κερκύρας.
          Ειδικότερα, η Διακρατική Συνάντηση Εταίρων πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, η πρώτη ημέρα του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε στην Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη της Κέρκυρας, η δεύτερη ημέρα στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.), ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στο παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στην Κέρκυρα.