ΕΓΕΣΥΚ: «Γιατροί υπάρχουν... λέει το Υπουργείο Υγείας»

ΕΓΕΣΥΚ: «Γιατροί υπάρχουν... λέει το Υπουργείο Υγείας»

«Θα δοθούν επιτέλους κίνητρα για να στελεχωθούν οι δομές Υγείας της Κέρκυρας;»

09
Ιουνίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Γιατί δε γίνεται μια συντονισμένη κίνηση για ένταξη της Κέρκυρας στην Α' προβληματική ζώνη ώστε να υπάρχουν κίνητρα για την Κέρκυρα;» είναι το ερώτημα που θέτει η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας, σε ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά: «Το ακούσαμε και αυτό….  Δια στόματος της υφυπουργού υγείας σχολιάστηκε στις 6/6/22 το επερχόμενο νομοσχέδιο για τις Ιατρικές ειδικότητες που θα κατατεθεί στη βουλή τις επόμενες εβδομάδες λέγοντας : 

«Στην Ελλάδα, παρατηρείται υπερπαραγωγή σε ειδικότητες της κοινότητας, όπως είναι για παράδειγμα η Παθολογία και η Καρδιολογία, ενώ αντιθέτως, όπως αποκαλύφθηκε και στη διάρκεια της πανδημίας, το ΕΣΥ «ασθενεί» σε νοσοκομειακές ειδικότητες αιχμής, όπως είναι οι αναισθησιολόγοι και οι εντατικολόγοι.» 

Η παραδοχή δια στόματος της Υφυπουργού, για υπερπαραγωγή παθολόγων και καρδιολόγων, καταρρίπτει το αφήγημα της διοικησης ότι δεν υπάρχουν Ιατροί να στελεχώσουν τις δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας της Κέρκυρας … βγάζουν τον μανδύα της υποκρισίας από όσους υποστηρίζουν το αντίθετο και αρκούνται σε ευχολόγια. 

Το ερώτημα που υπάρχει παραμένει:
Που είναι οι πλεονάζοντες παθολόγοι και καρδιολόγοι;
Θα δοθούν επιτέλους κίνητρα για να έχουμε ενδιαφέρoν από τους πλεονάζοντες.... παθολόγους σύμφωνα με την υφυπουργό, να στελεχώσουν τις δομές Υγείας μας; 

Γιατί δε γίνεται μια συντονισμένη κίνηση για ένταξη της Κέρκυρας στην Α' προβληματική ζώνη; 
Η ένταξη στην Α προβληματική δίνει τη δυνατότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση να παρέχει κίνητρα σε τοπικό επίπεδο ανεξάρτητα της γενικής νομοθεσίας. 
Μήπως αυτός είναι ο λόγος σιωπής του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας; 
Μήπως αυτός είναι ο λόγος μη δυναμικής διεκδίκησης από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πάρα του ομόφωνου ψηφίσματος;

Δεν ξεχνάμε ότι η πλειοψηφούσα παράταξη, στην αρχή της πανδημίας απέρριψε την πρόταση της αντιπολίτευσης για οικονομικά κίνητρα, όχι μόνο στους Ιατρούς, αλλά και στο λοιπό προσωπικό. 
Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες».