Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Lefkada Palace ενώνει τρεις φορές την εβδομάδα τα Ιόνια Νησιά

Lefkada Palace
08 Ιουνίου 2022 / 11:07

Δίνει την δυνατότητα του island hopping στους επιβάτες του

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εννέα ημέρες λειτουργίας συμπληρώνει σήμερα το νεότευκτο σκαρί Lefkada Palace που ενώνει τρεις φορές την εβδομάδα τα Ιόνια Νησιά δίνοντας την δυνατότητα του island hopping στους ταξιδιώτες του.



Το πλοίο που κατασκευάστηκε πριν ένα χρόνο ξεκίνησε τα δρομολόγια του, πριν λίγες μόλις ημέρες και συγκεκριμένα στις 30 Μαΐου με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης την 30η Σεπτεμβρίου.

Με αφετηρία την Ζάκυνθο και τελικό προορισμό την Κέρκυρα τα δρομολόγια εκτελούνται κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο από Ζάκυνθο με προορισμό την Κέρκυρα, ενώ Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, πραγματοποιείται το αντίστροφο δρομολόγιο, από Κέρκυρα με προορισμό την Ζάκυνθο. Ενδιάμεσοι σταθμοί η Σάμη στην Κεφαλονιά, ο Πισαετός Ιθάκης, το Μεγανήσι, η Λευκάδα και οι Παξοί. Η αναχώρηση από τον πρώτο λιμένα γίνεται στις 6.30 το πρωί, ενώ η άφιξη στον τελευταίο στις 7.30 το απόγευμα.



Οι τιμές

Οι τιμές των εισιτηρίων διαφοροποιούνται ανάλογα με το δρομολόγιο και την απόσταση, ενώ ισχύουν εκπτώσεις 50% για παιδιά ηλικίας 5 – 10 ετών, πολύτεκνους και ΑΜΕΑ βάσει ΦΕΚ του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για επιδοτούμενη γραμμή. Δωρεάν είναι η μετακίνηση για παιδιά 0-5 ετών.

Ενδεικτικά η τιμή του εισιτηρίου για το δρομολόγιο Κέρκυρα – Ζάκυνθος ανέρχεται στα 32 ευρώ, Κέρκυρα – Παξοί στα 9,5 ευρώ, Κέρκυρα - Λευκάδα στα 19,60 ευρώ.



Η ζήτηση

Αν και η ζήτηση μέχρι στιγμής είναι περιορισμένη υπάρχει αισιοδοξία ότι το κλίμα θα αναστραφεί το επόμενο διάστημα και όσο προχωράει η τουριστική σεζόν. Κι αυτό διότι, όπως λένε τουριστικοί πράκτορες, στην «Ε» οι τιμές σε σχέση με άλλα μέσα είναι αρκετά πιο οικονομικές, ενώ προσφέρεται ως καλή διέξοδος για σύνδεση μεταξύ των περιοχών και προώθηση του island hopping.

Πόλο έλξης αποτελεί για την ώρα τουλάχιστον το δρομολόγιο Κέρκυρα - Παξοί και Λευκάδα – Παξοί.

Χαρακτηριστικά

Το Lefkada Palace κατασκευάστηκε το 2021 στο νησί της Λευκάδας. Έχει μήκος 26 μέτρα, δύο κύριους κινητήρες που παρέχουν συνολικά 360 ίππους και ταχύτητα 20 κόμβων, ενώ έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 200 επιβάτες με ασφάλεια.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ