Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη στρατιωτικού ιατρικού κλιμακίου στα Διαπόντια Νησιά

Διαπόντια Νησιά
31 Μαΐου 2022 / 17:23

Στο πλαίσιο της δράσης «Υγειονομική Μέριμνα για όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις» θα παρέχει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κλιμάκιο αποτελούμενο από στρατιωτικούς γιατρούς και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα δύο Ιατρών βαθμού Ταγματάρχου, ενός Επισμηναγού, ενός Πλωτάρχου και ενός Υποπλοιάρχου, ειδικοτήτων  Γενικού Χειρουργού, Καρδιολόγου, Παθολόγου, Ορθοπεδικού και Οφθαλμίατρου καθώς και μιας Σμηνάρχου Νοσηλεύτριας και μιας Υπαξιωματικού Νοσηλεύτριας, θα επισκεφθούν τα Διαπόντια Νησιά από αύριο  Τετάρτη, 1 Ιουνίου έως και το Σάββατο, 4 Ιουνίου 2022.

Η κίνηση εκτελείται στο πλαίσιο της δράσης «Υγειονομική Μέριμνα για όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις» και το Κλιμάκιο θα παρέχει στους κατοίκους των Οθωνών, της Ερείκουσσας και του Μαθρακίου Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
 
Με αφορμή την δράση, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
 
«Ξεκινά αύριο Τετάρτη, 1η Ιουνίου 2022, στο πλαίσιο σχετικής δράσης, η πενταήμερη παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τους κατοίκους των Διαποντίων Νήσων, από σημαντικό κλιμάκιο Στρατιωτικών Ιατρών και Νοσηλευτών, που θα βρίσκεται στους Οθωνούς την Τετάρτη 01 και την Πέμπτη 02 Ιουνίου, στο Μαθράκι την Παρασκευή 03 Ιουνίου και στην Ερεικούσσα το Σάββατο 04 Ιουνίου 2022. Στόχος της δράσης είναι η στήριξη των κατοίκων των ακριτικών νησιών μας, για τους οποίους η πρόσβαση τόσο σε ιατρικές όσο και σε νοσηλευτικές υπηρεσίες είναι πιο δύσκολη. Με την επίσκεψη των Στρατιωτικών Ιατρών, οι κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν αποδέκτες υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας.

Για τον λόγο αυτό, επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, καθώς και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο για την συμπερίληψη των Διαποντίων Νήσων σε αυτή την πολύ σημαντική δράση, η οποία αποτελεί άλλο ένα δείγμα της κοινωνικής ευαισθησίας, της αλληλεγγύης και της ουσιαστικής Προσφοράς προς τον συνάνθρωπο των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Εξάλλου, εκτός των προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής για κατοίκους ακριτικών νησιών και απομακρυσμένων ορεινών περιοχών και τους Οπλίτες Αγροτικούς Ιατρούς, οι Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποιούν κάθε χρόνο εκατοντάδες αεροδιακομιδές ασθενών προς τα μεγάλα Νοσοκομεία των αστικών κέντρων.
Να πληροφορήσω, ότι αυτή είναι η δεύτερη δράση για το 2022. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε από 7 έως 14 Απριλίου 2022 και περιελάμβανε τους Αρκούς, τους Λειψούς, το Αγαθονήσι και την Ψέριμο του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ έχουν προγραμματισθεί δύο ακόμη ανάλογες δράσεις  το Φθινόπωρο για νησιά του Αιγαίου.»