Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: Ζήτησε Αδειοδότηση των Μαρίνων Αλύπας και Μπενιτσών

Στέφανος Γκίκας
27 Μαΐου 2022 / 14:56

Η Γ.Γ. είπε ότι τα στοιχεία και βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της επεξεργασίας της αδειοδότησης των Μαρίνων Αλύπας και Μπενιτσών.

 
ΚΕΡΚΥΡΑ. ΓΡ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ. Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Ολυμπία Αναστασοπούλου, είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον θαλάσσιο τουρισμό στην Π.Ε. Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής έθεσε το ζήτημα αδειοδότησης των Τουριστικών Καταφυγίων στην Αλύπα και στις Μπενίτσες. Για τις δύο Μαρίνες είχαν ζητηθεί πρόσθετα στοιχεία από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και από τις Διαχειρίστριες Εταιρείες, τα οποία προσκομίσθηκαν.

Η Γενική Γραμματέας ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού έλαβαν τα στοιχεία και βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της επεξεργασίας της αδειοδότησης των Μαρίνων Αλύπας και Μπενιτσών.
Επιπλέον, κατά την συνάντηση έγινε ανασκόπηση της προόδου του κυβερνητικού σχεδίου, ώστε η Κέρκυρα να καταστεί κέντρο θαλασσίου τουρισμού της ευρύτερης περιοχής.

Η κα Αναστασοπούλου σημείωσε ότι το Υπουργείο Τουρισμού δίνει μεγάλη έμφαση στον θαλάσσιο τουρισμό, καθώς αποτελεί προστιθέμενη αξία για την χώρα μας. Για αυτό τον λόγο το Υπουργείο ενθαρρύνει την ενδυνάμωσή του και συμβάλλει τόσο με νομοθετικό τρόπο, όσο και με την απλοποίηση των διαδικασιών, στην ταχύτερη χωροθέτηση και αδειοδότηση τουριστικών υποδομών.

Όπως δήλωσε ο Βουλευτής:

«Συνάντησα σήμερα την νέα Γενική Γραμματέα κα Αναστασοπούλου, η οποία έχει γνώση και τεχνοκρατική αντίληψη στην διαχείριση περίπλοκων ζητημάτων, όπως είναι π.χ. η χωροθέτηση και αδειοδότηση Μαρίνων.
Αρχικά ζήτησα την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την αδειοδότηση των Τουριστικών Καταφυγίων Αλύπας και Μπενιτσών που έχουν καθυστερήσει λόγω κάποιων επιπλέον δικαιολογητικών που ζήτησε το Τμήμα Χωροθέτησης Υποδομών Θαλάσσιου Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού και τα οποία διαβιβάστηκαν πρόσφατα.

Κάναμε επίσης μια ανασκόπηση των ενεργειών μας για τις νέες Μαρίνες που προωθούμε, ώστε η Κέρκυρα να καταστεί Κέντρο Θαλάσσιου Τουρισμού, δηλαδή τις Μαρίνες MegaYacht, Λευκίμμης, Καφέ Γυαλί, Ημερολιάς και Λάκκας Παξών.
Συμφωνήσαμε να έχουμε τακτικές συναντήσεις, διότι κοινή πεποίθησή μας είναι ότι ο Θαλάσσιος Τουρισμός μπορεί να αναπτυχθεί πολύ περισσότερο στην Ελλάδα, να φέρει πλούτο και νέες θέσεις εργασίας και να βοηθήσει σημαντικά την Ελληνική Οικονομία.»