Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κράτσα για εργοστάσιο Κεφαλονιάς: «Hχηρό μήνυμα προόδου και προοπτικής»

Εργοστάσιο απορριμμάτων
20 Μαΐου 2022 / 15:24

Μεγάλη ικανοποίηση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για την υπογραφή της σύμβασης εν μέσω καταγγελιών της αντιπολίτευσης για παρανομίες.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ. «Ημέρα - σταθμό» για την Κεφαλονιά χαρακτηρίζει η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο για την κατασκευή του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρησης απορριμμάτων. Ωστόσο ο πρώην δήμαρχος Αργοστολίου Μάκης Φόρτες και ο πρώην περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, καταγγέλλουν τη σύμβαση ως προδήλως παράνομη .

Το απόγευμα της Πέμπτης στο Αργοστόλι, έπεσαν οι υπογραφές από την Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ιονίων Νήσων, Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και την Ανάδοχο Ένωση Εταιριών ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. – P & C DEVELOPMENT S.A. με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Μανώλη Γραφάκου, του Ευρωπαίου Ειδικού Εμπειρογνώμονα στην διαχείριση απορριμμάτων (JASPERS) Χρήστου Πεολίδη, Δημάρχων και παραγόντων του εν λόγω έργου.

«Η Κεφαλονιά στέλνει ένα δυνατό ηχηρό μήνυμα προόδου και προοπτικής, αειφόρου ανάπτυξης και πορείας με την κατασκευή του έργου της Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης και Επέκτασης ΧΥΤΥ - Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείριση Απορριμμάτων» δηλώνει η Ρόδη Κράτσα.

«Ημέρα - σταθμός για την Κεφαλονιά για την ολοκληρωμένη επεξεργασία απορριμμάτων, την ανακύκλωση, τις πλέον σύγχρονες τεχνικές υποδομές και λύσεις στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων»τονίζει η Περιφερειάρχης, Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων.