Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο ενημέρωσης και ενδυνάμωσης ωφελούμενων ΤΕΒΑ

ΤΕΒΑ
17 Μαΐου 2022 / 12:11

Μέσω του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες ωφελούμενοι είχαν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ενδυναμώσουν τις ικανότητές τους λαμβάνοντας βασικές κατευθύνσεις στις παραπάνω τέσσερις θεματικές.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Συνοδευτικά Μέτρα: Ατομική Συμβουλευτική και Διαδικτυακό Σεμινάριο Ενημέρωσης και Ενδυνάμωσης των ωφελούμενων που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους) των Δήμων- εταίρων της Κοινωνικής Σύμπραξης ΤΕΒΑ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Δράση ενημέρωσης, πληροφόρησης και ενδυνάμωσης των ωφελούμενων ΤΕΒΑ 2015-2016»

Τα συνοδευτικά μέτρα περιλάμβαναν ατομική συμβουλευτική υποστήριξη μέσω τηλεφώνου στο πλαίσιο της οποίας οι ωφελούμενοι ενημερώθηκαν για τα θέματα ενδιαφέροντος τους, τους παρέχονταν χρήσιμες πληροφορίες για την διαχείριση εκτάκτων αναγκών, υγιεινή και ασφάλεια κατοικίας-τροφίμων, κατεύθυνση προς κοινωνικές υπηρεσίες και τοπικές ή εθνικές ΜΚΟ κλπ. και για τους τρόπους που μπορούν να απευθυνθούν σε αυτές. Τέλος πραγματοποιήθηκε παραπομπή τους σε χρήσιμο υλικό (π.χ. Δωρεάν εκπαιδευτικές πλατφόρμες, ενημερωτικές υπηρεσίες άλλων φορέων, τρόποι δημιουργικής απασχόλησης, κ.λπ.).

Στόχος ήταν να στηριχθούν και να ενδυναμωθούν οι ωφελούμενοι.
Η ατομική συμβουλευτική ενισχύθηκε με διαδικτυακό σεμινάριο στους ωφελούμενους σε θεματικές που προέκυψαν από την ατομική συμβουλευτική.
Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου παρουσιάστηκαν οδηγίες στους ωφελούμενους για Πρώτες βοήθειες από τον Υπεύθυνο Σαμαρειτών Κέρκυρας κ. Γεώργιο Μηλιό, ενώ χρήσιμες διατροφικές συμβουλές δόθηκαν από την Διαιτολόγο Διατροφολόγο κα. Σοφία Μασούρα.

Συμβουλές για την διαχείριση και αντιμετώπιση στρεσογόνων καταστάσεων έδωσε η κα. Γεωργία Πανίτσα, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή θεραπεύτρια ενώ το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την εισήγηση του κ. Επαμεινώνδα Κώνστα, MSc Φυσικής Αγωγής με θέμα την σημασία της σωματικής άσκησης στα άτομα 3ης ηλικίας.

Μέσω του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες ωφελούμενοι είχαν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ενδυναμώσουν τις ικανότητές τους λαμβάνοντας βασικές κατευθύνσεις στις παραπάνω τέσσερις θεματικές. Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στις 12/05/2022 ώρα 18.00-20:00.