Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαθήματα αυτογνωσίας στην Κέρκυρα

Σεμινάρια
23 Απριλίου 2023 / 12:49
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Επειδή ο Λόγος δημιουργεί, εξαρτάται καθαρά από εμάς αν θα είμαστε δημιουργοί θετικών ή αρνητικών στοιχείων, ανάλογα με ποιους ήχους, λέξεις ή προτάσεις χρησιμοποιούμε καθώς και το συναίσθημα που σχετίζεται με αυτούς"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Κυριακή 23/04 θα πραγματοποιηθείς το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας το πέμπτο μάθημα με θέμα: «Η Εξουσία του Λόγου» στο οποίο θα μελετηθούν «οι τρείς πρωταρχικές δημιουργικές δυνάμεις του Σύμπαντος, η σχέση τους με τις τρεις αρχές: ΗΧΟ, ΦΩΣ, ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ καθώς & και την επίδρασή τους στον άνθρωπο.
Θα επικεντρωθούμε ιδιαίτερα στη Δόνηση του Ήχου και την εξουσία που έχει η ΛΕΞΗ, το ΡΗΜΑ, ο ΛΟΓΟΣ… Άλλωστε η Δημιουργία ξεκινά με τη Δύναμη του Λόγου, αφού: «στην αρχή ήταν ο Λόγος και ο Λόγος ήταν με το Θεό και ο Θεός ήταν ο Λόγος…». Λέγεται ότι «η Μουσική, η ΛΕΞΗ, τοποθετημένη από το ΛΟΓΟ σε επτά μουσικές οκτάβες, διατηρεί το Σύμπαν σταθερό στην πορεία του»! Αυτή είναι η " Μουσική των Σφαιρών " του Πυθαγόρα, 2500 χρόνια πριν (που η ΝΑΣΑ επιβεβαίωσε πρόσφατα)!...

Θα μιλήσουμε ακόμη για τα ΤΣΑΚΡΑΣ και πως μπορούμε να τα ενεργοποιήσουμε θετικά και συνειδητά, αναπτύσσοντας έτσι τις χαμένες μας ικανότητες!

Επειδή ο Λόγος δημιουργεί, εξαρτάται καθαρά από εμάς αν θα είμαστε δημιουργοί θετικών ή αρνητικών στοιχείων, ανάλογα με ποιους ήχους, λέξεις ή προτάσεις χρησιμοποιούμε καθώς και το συναίσθημα που σχετίζεται με αυτούς! Η μαγική δύναμη του Λόγου, συμπυκνωμένη σε απλά γράμματα, συλλαβές, ή λέξεις -τα μάντραμ ή τα απομονωμένα λόγια της "γλώσσας του φωτός", δημιουργεί πνευματικά, ψυχικά αλλά και φυσικά αποτελέσματα!

Έτσι ώστε τελικά, μέσα από το ιδιόμορφο, απαισιόδοξο και ίσως τοξικό περιβάλλον της καθημερινότητας που ζούμε, να κατορθώσουμε να ενωθούμε με τις 3 Συμπαντικές Δυνάμεις της Δημιουργίας, ορίζοντας εμείς οι ίδιοι τις τύχες μας και τη ζωή μας. Αρχικά να επιτύχουμε την Αρμονία με τον βαθύτερο ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ και με ΤΗ ΦΥΣΗ, και τελικά ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΆΠΕΙΡΟ, βιώνοντας ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ»

Το συγκεκριμένο μάθημα είναι το τελευταίο που μπορούν να γίνουν νέες εγγραφές, αφού από το επόμενο θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο μαθητές της ήδη διαμορφωμένης ομάδας.
 
Η είσοδος σε όλα τα μαθήματα είναι ελεύθερη.
 
Οι μαθητές που επιθυμούν να εγγραφούν στα μαθήματα παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής https://bit.ly/3BKK0tJ , στην οποία και δίνονται περισσότερες πληροφορίες για το σύνολο του σεμιναρίου.

Εναλλακτικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τηλ. 693 867 7770

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.