Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σεμινάρια σε Μπολόνια και Παρίσι παρακολούθησαν καθηγητές του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Αγρού

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
21 Δεκεμβρίου 2023 / 14:26

Το Σχέδιο Erasmus+ ΚΑ122 του ΓΕΛ Αγρού Κέρκυρας, που πραγματοποιείται με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποστηρίζεται από το ΙΚΥ, θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2024.

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΡΟΥ). Δύο ακόμη μετακινήσεις πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες από εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Αγρού Κέρκυρας στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ KA122 που εκπονεί το σχολείο από την προηγούμενη σχολική χρονιά. Έτσι, έχοντας ως άξονα το θέμα του Σχεδίου τους «Δημιουργικότητα και Καινοτομία στη Διδασκαλία στην ψηφιακή εποχή» πέντε εκπαιδευτικοί ταξίδεψαν στην Ιταλία και τη Γαλλία.

Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής του ΓΕΛ Αγρού Νικόλαος Παραδείσης και ο εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος παρακολούθησαν από τις 19/11/2023 ως τις 25/11/2023 το επιμορφωτικό σεμινάριο “Outdoor education: a new way of teaching and learning” στη Μπολόνια, με στόχο την κατάρτιση στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που υλοποιούνται εκτός της σχολικής τάξης και τα πολλαπλά οφέλη τους σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο. Εν συνεχεία, οι εκπαιδευτικοί Στυλιανή Καλογιάννη, Ανδρέας Καμπάκας και Νικολίτσα-Δέσποινα Μιχαλοπούλου συμμετείχαν από τις 27/11/2023 ως την 01/12/2023 σε επιμόρφωση στο Παρίσι με τίτλο “Interactive Teaching - Educational Games, Outdoor Activities, New Technology”, όπου εξοικειώθηκαν με μια πληθώρα Web 2.0 εργαλείων και εκπαιδευτικών παιχνιδιών τα οποία θα ενισχύσουν τη δημιουργικότητα στη διδασκαλία τους.

 

Το Σχέδιο Erasmus+ ΚΑ122 του ΓΕΛ Αγρού Κέρκυρας, που πραγματοποιείται με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποστηρίζεται από το ΙΚΥ, θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2024.

ΦΩΤΟ@ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΡΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ