Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαινιάστηκε η έκθεση του Θανάση Λάλα στην The Attic Gallery

Θανάσης Λάλας
18 Απριλίου 2022 / 12:28

Σπύρος Κλαδάς: «Η έκθεση του γνωστού εικαστικού και δημοσιογράφου Θανάση Λάλα στην Κέρκυρα, σηματοδοτεί την προσπάθειά μας, να επαναφέρουμε το νησί μας, στο κέντρο των πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών εξελίξεων» .

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 16 Απριλίου 2022, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής, του γνωστού εικαστικού και δημοσιογράφου, Θανάση Λάλα, την οποία συνδιοργανώνει με την ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.
 
Ο Πρόεδρος της ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Σπύρος Κλαδάς κατά τον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη σημασία της διοργάνωσης της συγκεκριμένης έκθεσης στην Κέρκυρα, αφού πρόκειται για έκθεση που έχει ήδη παρουσιαστεί στο εξωτερικό και στην Αμερική με μεγάλη επιτυχία.



Όπως τόνισε πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων πολιτιστικού, αθλητικού και κοινωνικού περιεχομένου, που ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν σχεδιάσει προκειμένου η Κέρκυρα να αποτελεί σημείο ενδιαφέροντος, όλο το χρόνο και να είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων ς αυτούς τους τομείς.
 
Ο Θανάσης Λάλας καθήλωσε με την απλότητα του λόγου του το κοινό και αναφέρθηκε στην αξία της τέχνης, στην ανάγκη να εξακολουθήσουν οι άνθρωποι να ονειρεύονται και τελικά να ζούν και να δραπετεύουν, όπως  όταν «συζητώντας σε ένα δωμάτιο του νου, το φαινόμενο της ανοιχτής θαλάσσης» που είναι και ο τίτλος της έκθεσης.
 

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε εκπρόσωπος της Υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη αφού η ίδια εκτάκτως, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στα Χανιά.
 
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών κ. Αλτουβάς, η Δήμαρχος Κ.Κέρκυρας  Μ.Υδραίου, η Αντιπεριφερειάρχης  Μ.Ανδριώτη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Κ.Κέρκυρας Δ. Μεταλληνός, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Ι. Κοντός, ο Πρόεδρος της ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Χ. Βούλγαρης, ο Πρόεδρος της Πινακοθήκης Σπ. Μωραίτης κ.α.
 
Η έκθεση πραγματοποιείται στον εκθεσιακό χώρο The Attic Gallery Ριζοσπαστών Βουλευτών 1, και θα διαρκέσει μέχρι και 30 Απριλίου 2022