Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πάνδημο κάλεσμα σε διαμαρτυρία κατά της ιδιωτικοποίησης του Λιμανιού Λευκίμμης

Λιμάνι Λευκίμμης
31 Μαρτίου 2022 / 16:55

Κυριακή 10 Απριλίου 2022 ώρα 11.00 το πρωί στο Λιμάνι Λευκίμμης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας καλεί του πολίτες της Νότιας Κέρκυρας σε ανοικτή δημόσια συζήτηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 ώρα 11.00 το πρωί στο χώρο του Λιμανιού της Λευκίμμης με σκοπό την αποτροπή της σχεδιαζόμενης ιδιωτικοποίησης του Λιμανιού.
 
Σε ανακοίνωσή του ο Κώστας Λέσσης αναφέρει: «Δίνουμε σε όλους να καταλάβουν ότι:
 
- Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν την υποβάθμιση και τον περιορισμό της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Νότιας Κέρκυρας με την Ήπειρο. Όλη η Κέρκυρα ωφελείται από την οικονομική ακτοπλοϊκή σύνδεση μέσω Λευκίμμης.

- Δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο τον περιορισμό της λειτουργίας της τοπικής οικονομίας που θα προκύψει από την σχεδιαζόμενη ασφυξία του ελλιμενισμού των τουριστικών ημερόπλοιων και των αλιευτικών σκαφών.

- Η παράκτια ζώνη λιμένα πρέπει να αναπτυχθεί με γνώμονα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της Νότιας Κέρκυρας.

- Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας προσφέρει πολυάριθμες ευκαιρίες ανάπτυξης τουριστικής μαρίνας, μεγαλύτερης κλίμακας από αυτή που σχεδιάζει το ΤΑΙΠΕΔ, σε άλλα σημεία της ακτογραμμής του. 

Σας περιμένουμε όλες και όλους εκεί για να είναι η φωνή μας δυνατή!»