Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσιάστηκε στην Κέρκυρα το νέο βιβλίο του Γ. Βαρουφάκη «Το άλλο Τώρα»

Γιάνης Βαρουφάκης
31 Μαρτίου 2022 / 09:04

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κοινού το νέο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη "Το άλλο Τώρα", το οποίο παρουσιάστηκε στη γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου.

Την κεντρική παρουσίαση είχε αναλάβει ο οικονομολόγος - διεθνολόγος Κώστας Βέργος, ο οποίος δεν κατάφερε να παραστεί λόγω ασθενείας και την παρουσίαση τελικά ανέλαβε ο ιατρός νευρολόγος Κώστας Σπίγγος, ενώ στο συντονισμό της συζήτησης ήταν η δημοσιογράφος Μαρίνα Μοσχάτ.



Ο συγγραφέας εξήγησε ότι το βιβλίο είναι ουσιαστικά ένας διάλογος με τον εαυτό του, ο οποίος πήρε τη μορφή μυθιστορήματος, όπου οι ήρωες συζητούν -και διαφωνούν- μεταξύ τους. Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο Κώστας Σπίγγος, το βιβλίο έχει τριπλή υπόσταση: τη λογοτεχνική, την οικονομική και την πολιτική. Πρόσθεσε δε, ότι έχει τη σημασία του ότι γράφεται από εν ενεργεία πολιτικό, ο οποίος μπορεί να κάνει προτάσεις και διεκδικήσεις στην πράξη.  

«Ο καπιταλισμός έχει πια ηττηθεί από τον εαυτό του και η Αριστερά ακόμα νομίζει ότι παλεύει με τον καπιταλισμό» επεσήμανε χαρακτηριστικά  ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε μια αποστροφή του λόγου του, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με το κοινό, η οποία συνεχίστηκε μέχρι το βράδυ. 



Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 πρόσθεσε ότι ήδη επεξεργάζεται το βιβλίο με βρετανίδα σεναριογράφο με στόχο τη δημιουργία μίνι σειράς.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε την Τετάρτη στο νησί, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη ΒΔ Ελλάδα. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ