Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την ακύρωση απόλυσης συνδικαλιστή

Απόλυση
28 Φεβρουαρίου 2022 / 15:06

Σημαντική παρακαταθήκη είναι η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας

Η ανακοίνωση του ΚερκυραΙκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων:

Ακούμε συχνά ότι δεν ωφελεί να αγωνιζόμαστε, ότι είμαστε μικροί και ότι δε μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα! Οι αγώνες μας όμως πάντα έχουν αποτελέσματα είτε άμεσα είτε μακροπρόθεσμα στην διαπαιδαγώγηση της τάξης μας στην αξία της συνειδητοποίησης του οργανωμένου συλλογικού αγώνα, απέναντι στο κεφάλαιο και το κράτος τους. Οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν γίνονται.

Σημαντική παρακαταθήκη είναι η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας που ακύρωσε απόλυση συνδικαλιστή από την μεταφορική “ΑΞΟΝΑΣ ΑΕ”. Είναι αποτέλεσμα της πίεσης που ασκήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα από το Σωματείο μας, από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, από την αλληλεγγύη που εκφράστηκε από τα υπόλοιπα Σωματεία, από την συμπαράσταση των συναδέλφων. Αποδεικνύεται περίτρανα και από αυτή την εξέλιξη ότι η απόλυση του εκλεγμένου συνδικαλιστή στη διοίκηση του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων από την μεταφορική “ΑΞΟΝΑΣ ΑΕ” ήταν για συνδικαλιστικούς λόγους, γιατί δεν ήταν αρεστή η δράση του στην εργοδοσία.

Θυμίζουμε ότι η εργοδοσία της "Άξονας Α.Ε." προσπάθησε να απολύσει τον συνάδελφο αξιοποιώντας τις διατάξεις του εκτρώματος Χατζηδάκη. Επικαλέστηκε την απόλυση για "σπουδαίο λόγο", όπως αναφέρει ο παραπάνω νόμος. Ήταν η δεύτερη πανελλαδικά απόλυση συνδικαλιστή με το νόμο - Χατζηδάκη! Άμεση ήταν η αντίδραση του ίδιου του εργαζόμενου, του Σωματείου μας, των άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ θεσπίζουν μια σειρά νόμους, που από κοινού αλληλοσυμπληρώνονται ώστε να επιβάλλουν “σιγή νεκροταφείου” στους χώρους δουλειάς, να ξεμπερδεύουν με κάθε ενοχλητική φωνή. Επιδιώκουν να είναι ανεμπόδιστοι, ώστε να επιβάλλουν τους πιο σκληρούς όρους δουλειάς. Φοβούνται τους εργατικούς, λαϊκούς αγώνες για αυτό έχουν θεσπίσει μια σειρά κατασταλτικά μέτρα απέναντι σε κάθε εργαζόμενο που οργανώνεται και παλεύει.

Αποδεικνύεται στην πράξη πως ο καλύτερα προστατευμένος, ο πιο δυνατός εργαζόμενος είναι μόνο ο οργανωμένος εργαζόμενος! Αποδεικνύεται στην πράξη πως μόνο μέσα από τον αγώνα των ίδιων των εργαζόμενων, που θα βάζει μπροστά την ικανοποίηση των δικών τους σύγχρονων αναγκών μπορεί να κουρελιαστεί ο νόμος Χατζηδάκη, μπορεί να πεταχτούν στα σκουπίδια όλοι οι αντεργατικοί-αντιλαϊκοί νόμοι, μπορεί να ανατραπεί η αθλιότητα που ζούμε!

Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες των εργαζόμενων, του λαού μας!
Συνεχίζουμε τον αγώνα ακόμα πιο αποφασιστικά, ακόμα πιο μαζικά, βγαίνοντας μπροστά για την προστασία του εισοδήματος, της δουλειάς, της υγείας, της ίδιας μας της ζωής!


ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ, ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ