28 εκατομμύρια για τις επιχειρήσεις των Ιονίων Νήσων σε διάστημα μόλις 20 ημερών

28 εκατομμύρια για τις επιχειρήσεις των Ιονίων Νήσων σε διάστημα μόλις 20 ημερών

Τα συγκεκριμένα χρήματα αποτελούν πάνω από το 55% των συνολικών πιστώσεων του ΕΣΠΑ 2014-20 και του ΠΕΠ Ιονίων Νήσων για την επιχειρηματικότητα.

26
Φεβρουαρίου / 2022

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ . 28 εκατομμύρια ευρώ έχουν αποδοθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για την αποπληρωμή των προγραμμάτων ενίσχυσης επιχειρήσεων λόγω Covid-19 και ίδρυσης μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων.
 
Όπως ενημερώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Ανταγωνιστικότητας Γιώργος Στασινόπουλος, "από τα τέλη Ιανουαρίου, με τεράστια προσπάθεια και σε αγαστή συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα Υπουργεία, πετύχαμε την καταβολή των απαιτούμενων πιστώσεων για την πλήρη εξόφληση του προγράμματος ενίσχυσης επιχειρήσεων λόγω Covid19 και για ένα σημαντικό κομμάτι του προγράμματος ίδρυσης μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων.

Σε χρόνους ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα όλα αυτά οφείλονται στην προσπάθεια τόσο των υπηρεσιών της Περιφέρειας, όσο των υπηρεσιών των αρμόδιων Υπουργείων και των μελών της κυβέρνησης που βοήθησαν προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος των καταβολών μέσα σε 20 ημέρες, ότι τα συγκεκριμένα χρήματα αποτελούν πάνω από το 55% των συνολικών πιστώσεων του ΕΣΠΑ 2014-20 και του ΠΕΠ Ιονίων Νήσων για την επιχειρηματικότητα.
 
Τα χρήματα αυτά δίνονται σε μια ιδιαίτερα δυσμενή περίοδο για τις επιχειρήσεις, με την πανδημία να βρίσκεται ακόμη εδώ και την ενεργειακή κρίση να αυξάνει δραματικά το κόστος λειτουργίας τους και με μια αρκετά υποσχόμενη τουριστική σεζόν που ξεκινάει σε λίγο καιρό.
 
Από την πρώτη στιγμή δεσμευτήκαμε να εργαστούμε σκληρά προς όφελος των επιχειρήσεων της Περιφέρειας. Αυτή ακριβώς την δέσμευσή μας κάνουμε καθημερινά πράξη.Με τις οδηγίες της Περιφερειάρχη μας κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου είμαστε βέβαιοι ότι θα καταφέρουμε ακόμη περισσότερα στο μέλλον",επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Ανταγωνιστικότητας Γιώργος Στασινόπουλος.