Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: Απαραίτητο ένα στρατηγικό πλάνο για την εξέλιξη του τουριστικού προϊόντος

Επιχειρήσεις
18 Μαρτίου 2021 / 17:56

Συνάντηση είχε ο Αλ. Αυλωνίτης με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Κέρκυρας με αντικείμενο τα προβλήματα των επιχειρήσεων από την πανδημία και τα πλημμελή κυβερνητικά μέτρα που έχουν ληφθεί για τη στήριξη της αγοράς

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ). Συνάντηση με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Κέρκυρας είχε πρόσφατα ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αν. Τομεάρχης Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης. Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι από την πανδημία, τα πλημμελή κυβερνητικά μέτρα που έχουν ληφθεί για τη στήριξη της αγοράς, καθώς και την ασφαλή επανέναρξη της τουριστικής δραστηριότητας στη χώρα μας.
 
Το Επιμελητήριο εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Γεώργιο Χονδρογιάννη , τον Γεν. Γραμματέα Στέφανο Σπάτουλα και τον Υπεύθυνο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Καλούδη Βασίλειο.
 
Αναλύθηκαν εκτενέστατα τα προβλήματα που προκαλεί η πλημμελής κυβερνητική στήριξη προς τις επιχειρήσεις. Δυστυχώς, τα όποια μέτρα έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων είναι ελλιπή και δεν κατευθύνονται εν τέλει στην αγορά.
 
Ενδεικτικά 6 από τις 10 αιτήσεις υπαγωγής στην επιστρεπτέα προκαταβολή απορρίπτονται καθώς θεσμοθετήθηκαν παράλογα κριτήρια που κατέστησαν δυσχερέστερη την υπαγωγή, και οι αιτήσεις που γίνονται τελικά δεκτές πολλές φορές δεν εισπράττονται από εκείνους που το έχουν πραγματικά ανάγκη, με αποτέλεσμα να επιδοτείται η μη εργασία, εις βάρος της πραγματικής οικονομίας.
 
Ο κ. Αυλωνίτης ανέπτυξε τις προτάσεις του Τομέα Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ για την ασφαλή επανέναρξη της τουριστικής δραστηριότητας στη χώρα μας, ενώ έγινε ανταλλαγή απόψεων με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου. Τόσο ο βουλευτής όσο και η Διοίκηση συμφώνησαν πως είναι σημαντικό να εκπονηθεί ένα στρατηγικό πλάνο για τη χώρα μας, ώστε να μπορέσει το τουριστικό μας προϊόν να εξελιχθεί και στο νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί εκ των πραγμάτων από την πανδημία.
 
Η κυβέρνηση οφείλει έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή, να εργαστεί για να δημιουργήσει ένα πραγματικό σχέδιο οικονομικής στήριξης και κοινωνικής προστασίας των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον τουρισμό, ώστε να μη χαθούν οριστικά και άλλες θέσεις απασχόλησης, να γίνει επανέναρξη της τουριστικής δραστηριότητας με ασφάλεια και να μην βάλουν οριστικό λουκέτο πολλές επιχειρήσεις.
 
Στο τέλος της συζήτησης ο βουλευτής και το ΔΣ του Επιμελητηρίου, συμφώνησαν στη συνεχή επαφή, ώστε να προωθηθούν αρμοδίως τα αιτήματα των ανθρώπων του τουρισμού και να ασφαλιστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τους.