Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κυρανάκης: Στο ΕΣΠΑ έργο ενίσχυσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας και για τη Β.Κέρκυρα

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΗΜΑΤΟΣ
13 Δεκεμβρίου 2023 / 13:32
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Οι υποδομές θα βοηθήσουν και στην επιτήρηση των συνόρων και των δασικών όγκων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο νέο ΕΣΠΑ αναμένεται να ενταχθεί τους προσεχείς μήνες το έργο για την ενίσχυση κεραιών της κινητής τηλεφωνίας του εθνικού δικτύου, ώστε να αντιμετωπιστούν οι εμπλοκές με τηλεφωνικούς παρόχους απΌ γειτονικές χώρες.

Το ζήτημα ακουμπά και τη Β. Κέρκυρα, καθώς παρατηρούνται προβλήματα στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, αφού η περιοχή «πιάνει» αλβανικά δίκτυα. Όπως τόνισε από την Κέρκυρα ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κώστας Κυρανάκης, το έργο που θα ενταχθεί στην νέα χρηματοδοτική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, θα αφορά τη Β. Κέρκυρα, τον Έβρο και το Ανατολικό Αιγαίο.

Το θέμα του προβληματικού δικτύου κινητής τηλεφωνίας στο βόρειο τμήμα του νησιού, είχε θέσει στον κ. Κυρανάκη ο βουλευτής της ΝΔ Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού τον περασμένο Οκτώβριο.

Σε σημερινές δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο κ. Κυρανάκης τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο εθνικού στόχου που δρομολογεί η ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες και τους επισκέπτες της χώρας να έχουν σήμα από ελληνικές εταιρείες. «Οι υποδομές θα βοηθήσουν όχι μόνο στο τηλεπικοινωνιακό σήμα αλλά και στο τηλεοπτικό, όπως και σε μια σειρά από άλλες εφαρμογές που μπορούν να βοηθήσουν στην επιτήρηση των συνόρων, των δασικών όγκων στην αντιπυρική περίοδο, ώστε να εντοπίζουν οι πυροσβέστες πιο γρήγορα τις πυρκαγιές», ανέφερε ο ίδιος.

Πολιτιστική κληρονομιά

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την πολιτιστική κληρονομιά της Κέρκυρας, ο κ. Κυρανάκης τόνισε ότι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης χρηματοδοτεί μέσω του ΕΚΟΜΕ (Εθνικός  Οργανισμός Οπτικοακουστικών Μέσων) την ταινία του Γ. Σμαραγδή «Καποδίστριας» και ότι στις προθέσεις είναι η ταινία για την ζωή του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος να παιχτεί και στο εξωτερικό.  

 

ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.