Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δύο νέες προτάσεις της Music Ark, με επίκεντρο τα παιδιά

Music Ark
01 Φεβρουαρίου 2022 / 13:24

Οι νέες προτάσεις προστίθενται στη γκάμα των δράσεων της Music Ark, εμπλουτίζοντας τον τομέα του Τουριστικού Entertainment.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άκρως ενδιαφέρουσες είναι οι νέες προτάσεις που προστίθενται στη γκάμα των δράσεων της Music Ark, οι οποίες αφορούν ειδικά τη δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία του παιδικού κοινού, εμπλουτίζοντας τον τομέα του Τουριστικού Entertainment.

Αναλυτικότερα, η Music Ark σε συνεργασία με το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κώστας Κοτσανάς» που βρίσκεται στην Αθήνα, δημιούργησαν δύο νέες  δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες και για την ξενοδοχειακή αγορά της Κέρκυρας από την ερχόμενη τουριστική σαιζόν.

Έτσι, οι λιλιπούτειοι ένοικοι ξενοδοχειακών μονάδων οι οποίες ενδιαφέρονται να προσφέρουν ποιοτικές επιλογές για την απασχόλησή τους, έχουν πλέον τη δυνατότητα να εντάξουν στο «οπλοστάσιό» τους τις δύο αυτές δράσεις που αφορούν την αρχαία ελληνική μουσική και τεχνολογία.

Πιο συγκεκριμένα, η δράση με τίτλο «Music Time Capsule» παρουσιάζει τα αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα, συνδέοντάς τα με τους αντίστοιχους σύγχρονους ευρωπαϊκούς απογόνους τους. Στο πλαίσιο αυτό τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δουν, να αγγίξουν και να ακούσουν αντίγραφα των πιο σημαντικών αρχαίων οργάνων, να κατασκευάσουν ομοιώματά τους και να παίξουν με αυτά.

Η δεύτερη δράση, με τίτλο «First Laptop in History», εισάγει τα παιδιά στον κόσμο της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας, «αποκαλύπτωντάς» τους τα μυστικά του άβακα  -η αριθμομηχανή της εποχής-  και του περίφημου «Μηχανισμού των Αντικυθήρων». Ως γνωστόν, ο τελευταίος ήταν η αρχαιότερη γνωστή φορητή υπολογιστική συσκευή, εξ ου και ο τίτλος «First Laptop in History». Μέσω αυτών, λοιπόν, τα παιδιά μαθαίνουν κάποιους από τους τρόπους με τους οποίους οι αρχαίοι Έλληνες μελετούσαν, κατέγραφαν και προέβλεπαν τα διάφορα αστρονομικά φαινόμενα και δεδομένα. 

Αμφότερες οι δραστηριότητες αυτές έχουν ήδη υλοποιηθεί με κοινό μικρούς επισκέπτες του Μουσείου «Κώστας Κοτσανάς» στην Αθήνα, κερδίζοντας το ενδιαφέρον και εξάπτοντας τη φαντασία τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Music Ark (@themusicark) δραστηριοποιείται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες -και όχι μόνο- της Κέρκυρας, προσφέροντας επιλογές διασκέδασης και ψυχαγωγίας με ποικίλα μουσικά σύνολα τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ στυλιστικό φάσμα που εκτείνεται από την αρχαία ελληνική μουσική έως την pop και από την όπερα έως την jazz.

ΜΑΚΗΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ