Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με 130 παιδιά ξεκίνησε σήμερα στο Βίδο η «Δημιουργική Απασχόληση»

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
17 Ιουνίου 2024 / 12:19
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Συνολικά στο πρόγραμμα έχουν κατατεθεί 290 αιτήσεις από ενδιαφερόμενους γονείς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από παιδικές φωνές πλημμύρισε το πρωί της Δευτέρας η νησίδα του Βίδο, καθώς ξεκίνησε το πρόγραμμα της Δημιουργικής Απασχόλησης για το φετινό καλοκαίρι.

Η εκκίνηση δόθηκε στον προκαθορισμένο χρόνο που είχε ανακοινώσει η δημοτική αρχή, ήτοι τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, αμέσως δηλαδή μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Στο καταπράσινο νησί μεταφέρθηκαν δωρεάν με σκάφος ιδιώτη 130 παιδιά ηλικίας 6 – 13 ετών που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα.

Τα παιδιά συνοδεύονταν από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και υπεύθυνο για το Βίδο Σπύρο Νεράντζη, όπως και από 10 άτομα προσωπικό, που προσελήφθη για την υποστήριξη του προγράμματος, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά στο πρόγραμμα έχουν κατατεθεί και εγκριθεί 290 αιτήσεις από ενδιαφερόμενους γονείς και κηδεμόνες, ενώ ακόμη και τώρα μπορεί κάποιος να υποβάλλει την αίτησή του.

Όπως τόνισε στην «Ε» ο κ. Νεράντζης, το προσωπικό θα ενισχυθεί με επιπλέον άτομα από την Δευτέρα 24 Ιουνίου, ενώ παράλληλα θα επαναπροκηρυχθούν και 16 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το πρόγραμμα ξεκινάει για πρώτη φορά τόσο νωρίς, δηλαδή με το κλείσιμο των σχολείων, καταγράφοντας χρονικό ρεκόρ.  Υπενθύμισε ότι πέρσι ξεκίνησε την 1η Αυγούστου, ενώ άλλες χρονιές, η εκκίνηση δίνονταν στα μέσα Ιουλίου.

Το πρόγραμμα (8.30 π.μ. – 3.30 μ.μ.) στοχεύει στην κοινωνικοποίηση και ψυχαγωγία των παιδιών, με τη συμμετοχή τους, σε αθλητικές και αισθητικής αγωγής, δραστηριότητες, όπως και στην υποστήριξη των οικογενειών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, που τα σχολεία είναι κλειστά.

Ως σημείο προσέλευσης και αποχώρησης των παιδιών έχει καθοριστεί το 6ο Γυμνάσιο Κέρκυρας.

 

Κατασκηνώσεις

 

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα των κατασκηνώσεων δήλωσε ότι μέχρι στιγμής μόνο ένα άτομο έχει βρεθεί για διανυκτέρευση, ωστόσο η προσπάθεια για τη λειτουργία τους δεν εγκαταλείπεται. Όπως είπε οι εγκαταστάσεις είναι έτοιμες για να υποδεχθούν τους λιλιπούτειους κατασκηνωτές, ωστόσο προαπαιτούμενο είναι η εύρεση προσωπικού.

 

ΦΩΤΟ ΣΠΥΡΟΣ ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.