Σάββατο 20.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα προβλήματα στη λειτουργία του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας καταγγέλλουν οι σπουδαστές

ΙΕΚ Τουρισμού
19 Ιανουαρίου 2022 / 09:55

Απαιτούν λύσεις από τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια - προειδοποιούν για κινητοποιήσεις

Αναλυτικά η επιστολή των σπουδαστών:

Κέρκυρα 19/1/2022
προς Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια,
Υφυπουργό Τουρισμού κ. Ζαχαρακη,                      
Γενικη Διευθύντρια κ.Μαριάνθη Ανδρέου                       

Οι εκπρόσωποι των σπουδαστών του  ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας εκφράζοντας τη θέληση όλων των σπουδαστών του ΙΕΚ, θέλουμε να σας ενημερώσουμε κατ΄αρχήν για την πολύ δύσκολη κατάσταση που εμποδίζει ουσιαστικά τη λειτουργία του ΙΕΚ, προσθέτοντας νέα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα αλλά  και για την επιτακτική ανάγκη να ληφθούν από το Υπουργείο σας άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του ΙΕΚ.

Στην περίοδο αυτή:

1) Δεν λειτουργούν τα εργαστήρια γιατί δεν υπάρχουν προμήθειες τροφίμων και δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να πάρουν την άδεια από ηλεκτρολόγο - μηχανικό για την καταλληλότητα τους.

2) Δεν υπάρχει φροντίδα καθαριότητας του κτηρίου.

3) Έχουν έρθει τρεις ΙΔΟΧ αλλά δεν έχει καλυφθεί η 4η θέση του ΠΕ Πληροφορικής ούτε έχουν γίνει ενέργειες για εξωτερικό  συνεργάτη, με συνέπεια να μην μπορούν να επιλυθούν προβλήματα των ηλεκτρονικών υπολογιστών και να μη μπορούν να εκδοθούν σημαντικά εγγραφα για τους σπουδαστές ή βεβαιώσεις παρακολούθησης των αποφοίτων.

4) Δεν υπάρχει επαρκής αριθμός ξενόγλωσσων καθηγητών για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των τμημάτων της σχολής   με κίνδυνο να χαθεί  το εξάμηνο το οποίο τελειώνει στις 4 Φεβρουαρίου. Ένα τμήμα μας δεν εχει κανει καθολου Αγγλικά μέχρι σήμερα 19 Ιανουαρίου.

5) Αποσπάστηκε από το ΙΕΚ Θεσσαλονίκης ένας εκπαιδευτικός  ο οποίος θεωρούμε ότι οδηγεί τη σχολή με τις ενέργειες του σε κλείσιμο παρά σε αναβάθμιση. Εφαρμόζει παράτυπες πρακτικές καθώς ζήτησε απο την καθηγήτρια Αγγλικών να εργαστεί πολλές ώρες πάνω από το ωράριο της σύμβασης της οδηγώντας τη σε παραίτηση, απαιτεί να γίνει το μάθημα με τηλεκπαίδευση εκτός ωραρίου λειτουργίας της Σχολής ακόμη και με εικονική παρουσία (!), καθώς πολλοί σπουδαστές το απόγευμα εργάζονται και γενικά αντί για λύσεις στα προβλήματα προσθέτει και νέα.  
Πολλές φορές έχουμε ενημερώσει αλλά απάντηση δεν έχουμε πάρει και οι υπηρεσιακοί παράγοντες αρνούνται την επικοινωνία. Πιστεύουμε πως το ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας πρέπει να λειτουργεί και να λειτουργεί σωστά, αντάξια με την Ιστορία του και την προσφορά του στον τόπο!

Απαιτούμε να αποχωρήσει από τη σχολή ο κος Αγριόπουλος - ποιό θεσμικό ρόλο έχει;-  αυτές τις απαράδεκτες τακτικές και συμπεριφορές!

Απαιτούμε να καλυφθούν με επάρκεια οι θέσεις του διοικητικού προσωπικού και των καθηγητών και άμεσα των καθηγητών ξένων γλωσσών, ώστε όλα τα τμήματα να μπορούν να παρακολουθήσουν τα αναγκαία μαθήματα.

Απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση για την καθαριότητα, τις προμήθειες, τη λειτουργία των εργαστηρίων.

Τα παραπάνω για μας αποτελούν ζωτικές ανάγκες απόλυτης προτεραιότητας καθώς οι σπουδές μας στο ΙΕΚ μας εξοπλίζουν για το εργασιακό μας μέλλον αλλά ταυτόχρονα είναι και μια σοβαρή επένδυση στο τουριστικό μέλλον του νησιού μας και της χώρας.

Απαιτουμε μια απάντηση από το Υπουργείο, από τους υπεύθυνους Υπουργούς και Υπηρεσιακά στελέχη: Ποιά είναι τα σχέδια σας για το ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας και ποιές οι άμεσες ενέργειές σας;

Σε αναμονή της απάντησής σας,

Εάν δεν γίνουν άμεσες ενέργειές  για την πραγματοποίηση  των προαπαιτούμενων μας, θα αναγκαστούμε να προβούμε σε αντιδραστικές ενέργειες.

Η Σπουδαστική Κοινότητα του ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 
ΚΑΛΑΚΟΥ ΜΑΡΩ
ΡΑΡΗΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΣΓΟΥΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΜΠΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΑΝΡΣΕΝΙΟΣ
ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
JOY SEJDIRAJ
ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ