Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στ. Γκίκας: «Ένταξη Έργων 7 εκατ. για Κέρκυρα και Παξούς στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Στέφανος Γκίκας
12 Ιανουαρίου 2022 / 18:15

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ύστερα από την θετική εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» εντάχθηκαν με απόφαση του Αν. Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα,

105 έργα συνολικού ύψους 340.323.034,50 Ευρώ στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται σημαντικά έργα που αφορούν στην Π.Ε. Κέρκυρας και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ξεπερνούν τα 7 εκατ. Ευρώ.

Σε συνέχεια της σχετικής απόφασης του Αν. Υπουργού Εσωτερικών, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σημαντικά για την Κέρκυρα, τους Παξούς και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έργα εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ύστερα από σχετική απόφαση του Αν. Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, όπως είχε εξάλλου δεσμευθεί κατά την επίσκεψή μου στο γραφείο του την προηγούμενη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, εντάχθηκε η πράξη «Αστικής Αναζωογόνησης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων», ύψους 5.655.719,86 Ευρώ, ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας. Η πράξη περιλαμβάνει τα έργα κατασκευής Κλειστού Προπονητηρίου και Ανοικτού Κολυμβητηρίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Σημειώνεται ότι πρώτα θα εκπονηθεί η μελέτη του έργου, προκειμένου να ακολουθήσει και η κατασκευή του.

Εγκρίθηκε επίσης το έργο της Ηλεκτροκίνησης του Δήμου Παξών, ύψους περίπου 1 εκατ. Ευρώ. Το σημαντικό αυτό για το νησί έργο περιλαμβάνει την προμήθεια των εξής οχημάτων και του υποστηρικτικού εξοπλισμού τους:

- ένα ηλεκτρικό σάρωθρο

- ένα ηλεκτρικό πολυμηχάνημα

- ένα ηλεκτρικό van με εξοπλισμό κινητού συνεργείου

- ένα ηλεκτρικό απορριμματοφόρο

- ένα ηλεκτρικό καλαθοφόρο

- ένα ηλεκτρικό ανατρεπόμενο όχημα

- ένα υβριδικό SUV

- ένα ηλεκτρικό επιβατηγό όχημα

- ένα ηλεκτρικό VAN mini bus

- πέντε σταθμοί φόρτισης
 
Τέλος, σε ότι αφορά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, εντάχθηκε η ωρίμανση μελετών εγγειοβελτιωτικών έργων, λιμνοδεξαμενών, ομβροδεξαμενών και δικτύων άρδευσης για τις Π.Ε. Κέρκυρας, Π.Ε. Κεφαλονιάς και Π.Ε. Ζακύνθου. Το κόστος των μελετών ανέρχεται στις 620.000 Ευρώ.

Η υλοποίηση των ανωτέρω έργων θα συμβάλλει δυναμικά στον εκσυγχρονισμό και στην ανάπτυξη της Κέρκυρας και των Παξών, ενώ θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των πολιτών.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να μιλά με έργα και να δρομολογεί σειρά αναπτυξιακών προγραμμάτων και δράσεων, τα οποία θα αλλάξουν στο άμεσο μέλλον την εικόνα της Πατρίδας μας.
Σύντομα αναμένουμε και άλλες θετικές ανακοινώσεις για την περιοχή μας.»