Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυτοκινητοπορείες από το Εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας (video)

Εργατικό κέντρο
05 Ιανουαρίου 2022 / 13:50

Περίπου 2.500-3.000 εποχιακοί εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει ακόμη ούτε ένα επίδομα ανεργίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με ταυτόχρονες αυτοκινητοπορείες που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, υψώνει φωνή διαμαρτυρίας το Εργατικό Κέντρο για τα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων της Κέρκυρας, διοργανώνοντας την πρώτη κινητοποίηση για την νέα χρονιά. Σημείο αιχμής η ακρίβεια, οι καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων ανεργίας για τους εποχιακά εργαζόμενους, η εντατικοποίηση της εργασίας, η μείωση των μισθών και των εισοδημάτων αλλά και η κυβερνητική πολιτική στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος του ΕΚΚ Σταμάτης Πελάης, σε περίπου 2.500-3.000 εποχιακούς εργαζόμενους της Κέρκυρας σε σύνολο 13.000 – 14.000 δεν έχει καταβληθεί ακόμη ούτε ένα επίδομα ανεργίας, ενώ πληρούν όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, η καθυστέρηση οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού στον ΟΑΕΔ αλλά και σε γραφειοκρατικά ζητήματα, όπως η μη εμφάνιση των ενσήμων από τις αναστολές εργασίες. «Από τον ΟΑΕΔ μας ενημερώνουν ότι γίνεται κάθε προσπάθεια, ώστε να εκδοθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα επιδόματα, με μια πρόβλεψη προς το β’ δεκαήμερο του Ιανουαρίου να έχει ολοκληρωθεί όλη αυτή η διαδικασία», τόνισε ο κ.Πελάης.




Αυτοκινητοπορείες

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΕΚΚ, κάλεσε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις όλης της χώρας αλλά και την ΓΣΕΕ να λάβει απόφαση για πανελλαδική απεργία το επόμενο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό το ΕΚΚ διοργανώνει την Τρίτη 11 Ιανουαρίου πορεία οχημάτων στο κέντρο της Κέρκυρας τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα. Η συγκεκριμένη μορφή διαμαρτυρίας επιλέγεται λόγω των μέτρων προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού. Ειδικότερα, το ραντεβού για όσους εργαζόμενους προέρχονται από την Νότια και την Μέση Κέρκυρα έχει δοθεί στις 10 π.μ. στην Corexpo, ενώ ανάλογη κινητοποίηση την ίδια ώρα θα λάβει έξω από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για όσους προέρχονται από την Βόρεια και την Μέση Κέρκυρα. Ταυτόχρονα το απόγευμα στις 6 μ.μ., με αφετηρία το χώρο στάθμευσης στο Εμπορικό, στις Αλυκές, θα πραγματοποιηθεί ανάλογη κινητοποίηση.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ