Τετάρτη 28.02.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργαζόμενοι Ψυχιατρικού Τομέα: Άρση αναστολής αδειών με αστερίσκους...

Σωματείο Εργαζομένων Ψυχιατρικού Τομέα
23 Δεκεμβρίου 2021 / 13:28

Προϋπόθεση να διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία με επαρκές προσωπικό - Το "μπαλλάκι" στους προϊσταμένους πετάει η κυβέρνηση

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Η άρση της αναστολής των αδειών δεν είναι και τόσο ... άρση τελικά, αφού η κραυγαλέα έλλειψη προσωπικού είναι κάτι παραπάνω από εμφανής» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Ψυχιατρικού Τομέα:

Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Υγείας αίρεται η απαγόρευση χορήγησης των κανονικών αδειών του υγειονομικού προσωπικού. Η  απόφαση αυτή αναφέρει όμως, ότι  η «άρση» αναστολής δεν θα είναι και τόσο «άρση» τελικά!
Δηλαδή δεν σημαίνει ότι θα μπορούμε  να πάρουμε επιτέλους την  άδεια μας που έχουμε στερηθεί επί μήνες, τα δύο τελευταία χρόνια, αφού η κραυγαλέα έλλειψη προσωπικού είναι κάτι παραπάνω από εμφανής!

Η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι στους προϊσταμένους των διευθύνσεων, αφού για να εγκριθεί η άδεια μας εκτός από την τυπική αίτηση θα πρέπει να: «... έχει προηγηθεί θετική εισήγηση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης, στην οποία υπηρετεί ο υπάλληλος, και σύμφωνη γνώμη του Διοικητή/Προέδρου του φορέα, λαμβάνοντας πάντα μέριμνα, ώστε να διασφαλίζεται σε  κάθε  περίπτωση, με την αυτοπρόσωπη παρουσία ικανού αριθμού υπαλλήλων η ομαλή λειτουργία του  φορέα και η κάλυψη των έκτακτων αναγκών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19...»

Το εύλογο ερώτημα που απαντά στην υποκριτική αυτή διάταξη είναι πως μπορεί να διασφαλίζεται «η αυτοπρόσωπη παρουσία ικανού αριθμού υπαλλήλων» παρά μόνο με την πρόσληψη επαρκούς προσωπικού;

Και τι φταίνε  γι' αυτό οι εργαζόμενοι που μέχρι τώρα δεν τους δίνονταν άδεια λόγω των αναστολών και τώρα θα τους κόβεται η άδεια λόγω των ελλείψεων στο σύστημα υγείας!

Ένα είναι βέβαιο, ότι αυτοί που μας έφεραν μέχρι εδώ με τις πολιτικές τους και έχουν ευθύνη για την τραγική έλλειψη προσωπικού στις δημόσιες μονάδες Υγείας, επιδιώκουν να μας βάλουν μεταξύ μας να «τρωγόμαστε», προϊστάμενοι, διευθυντές και «απλοί» εργαζόμενοι ερμηνεύοντας νόμους και διατάξεις, γιατί πολύ απλά τα προγράμματα δεν βγαίνουν ώστε να μπορούμε να πάρουμε την άδεια μας!

Δεν πρέπει λοιπόν να τους επιτρέψουμε να μας πουλάνε και εξυπηρέτηση, πατώντας πάνω στην κούραση και την εξουθένωση μας και γι’ αυτό πρέπει να δυναμώσουμε τον αγώνα για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με τις ανάγκες, την άρση των αναστολών εργασίας και την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΝΚ