Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύγχρονο υπερηχοτομογράφο γενικής χρήσης απέκτησε το Κέντρο Υγείας πόλης

Κέντρο Υγείας Κέρκυρας
29 Αυγούστου 2023 / 13:40
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Τοποθετήθηκε γυναικολόγος στη δημόσια δομή ως επικουρικό προσωπικό καλύπτοντας το κενό που υπήρχε

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με έναν υπερσύγχρονο υπερηχοτομογράφο γενικής χρήσης που μπορεί να εξυπηρετεί γυναικολογικά, ουρολογικά και καρδιολογικά περιστατικά έχει εξοπλιστεί εδώ κι ενάμιση μήνα το Κέντρο Υγείας της πόλης της Κέρκυρας.

Το αίτημα της διοίκησης του Κέντρου Υγείας, έγινε αποδεκτό από την 6η ΥΠΕ και πλέον ασθενείς που χρήζουν των συγκεκριμένων εξετάσεων μπορούν να απευθύνονται στη δημόσια δομή για να εξυπηρετηθούν, αποφορτίζοντας σημαντικά το Γενικό Νοσοκομείο από τις συγκεκριμένες εξετάσεις.

Το μηχάνημα χρηματοδότησε εξ’ ολοκλήρου η 6η ΥΠΕ με το ποσό των 56.000 ευρώ, ενώ ο ήδη έχει τοποθετηθεί και γυναικολόγος, ως επικουρικό προσωπικό στο Κέντρο Υγείας και για την χρήση του νέου υπερηχοτομογράφου, καλύπτοντας το κενό που υπήρχε.

«Η 6η ΥΠΕ χρηματοδότησε και είναι πλέον σε λειτουργία ο νέος σύγχρονος υπερηχοτομογράφος γενικής χρήσης που θα δώσει λύσεις μέσα στον αστικό ιστό της πόλης χωρίς να χρειάζεται κάποιος συμπολίτης μας να επισκεφθεί το ΤΕΠ του νοσοκομείου. Παράλληλα με το νέο μηχάνημα τοποθετήθηκε νέας γυναικολόγος στο Κέντρο Υγείας που ξεκινάει τη σταδιοδρομίας της στο ΕΣΥ από την Κέρκυρα.

Θέλω να την ευχαριστήσω θερμά για την απόφασή της να έρθει να μετεγκατασταθεί μαζί με την οικογένειά της στην Κέρκυρα, όπως και τον κ. Πολύζο και την κ. Αποστολίδου που συνέβαλαν να έρθουμε σε επαφή με τη γιατρό μας και να την έχουμε εδώ σήμερα. Οι λύσεις που πρέπει να δοθούν για τη στελέχωση σε όλα τα επίπεδα τόσο για το Κέντρο Υγείας όσα και στα άλλα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο θα πρέπει να προέρχονται είτε μέσα από το νομό είτε μέσα από διαπροσωπικές σχέσεις με ανθρώπους που θέλουν να έρθουν εδώ και να δουλέψουν και να τους βοηθήσουμε να βρουν και την κατάλληλη στέγη», τόνισε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη υπηρεσιακή επίσκεψη στην Κέρκυρα.

Παρεμβάσεις βελτίωσης

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, ο κ. Καρβέλης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο κτίριο του Κέντρου Υγείας, παρότι δεν αποτελεί ιδιοκτησία της ΥΠΕ αλλά του ΕΦΚΑ. Όπως είπε, έγιναν αντικαταστάσεις κουφωμάτων που θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, τοποθετήθηκαν κλιματικά, αλλάχθηκε πολύ μεγάλος μέρος του ηλεκτρολογικού εξοπλισμό, έγιναν υδραυλικές εργασίες και τοποθετήθηκε ένας νέος ανελκυστήρας.

Παράλληλα, τόνισε ότι και στα άλλα Κέντρα Υγείας του νομού έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις, όπως η αποκατάσταση του υπόγειου χώρου στο Κ.Υ Αγ.Αθανασίου στον Αγρό, υδραυλικές εργασίες στο Κ. Υ Αγ.Μάρκου, αντικατάσταση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού στα Κ. Υ Αγίου Αθανασίου και Λευκίμμης. «Και τα τρία αυτά Κ.Υ. του νομού έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης για την αναβάθμισή τους.

Η Τεχνική Υπηρεσία της 6ης ΥΠΕ έχει ετοιμάσει τους τεχνικούς φακέλους, οι οποίοι είναι έτοιμοι προς κατάθεση στην πρώτη Τεχνική Συνεδρίαση του Υπουργείου Υγείας που αναμένεται εντός του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου και ακολούθως μετά την έγκριση των τεχνικών φακέλων θα πάνε προς δημοπράτηση στο ΤΑΙΠΕΔ για την αναμόρφωση και ενεργειακή αναβάθμισή τους αλλά και την αναβάθμιση σε εξοπλισμό και υποδομές και των τριών αυτών Κ.Υ , κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ», σχολίασε ο κ. Καρβέλης.

Τις θερμές ευχαριστίες της για την άμεση ανταπόκριση της 6ης ΥΠΕ στο αίτημά της, εξέφρασε η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας πόλεως Σοφία Μαυροπούλου, ενώ από την πλευρά της η νέα γυναικολόγος Τάνια Ελματζόγλου ευχήθηκε και καλή συνεργασία και καλές διαγνώσεις.

 

 

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.