Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι Δήμοι της Κέρκυρας στην επιδοτούμενη μετεκπαίδευση ανέργων του τουρισμού

Άνεργοι
17 Δεκεμβρίου 2021 / 15:58

Σύμφωνα με την απόφαση που υπεγράφη από την Υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι Δήμοι της Κεντρικής, Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας συμπεριλαμβάνονται στις 18 περιοχές της Ελλάδας, όπου 1.250 εργαζόμενοι και πρόσκαιρα άνεργοι του τουριστικού κλάδου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα επιδοτούμενης μετεκπαίδευσης, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη χθες από την Υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, δήλωσε:
«Την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα επιδοτούμενης μετεκπαίδευσης θα έχουν 1.250 εργαζόμενοι και πρόσκαιρα άνεργοι του τουριστικού κλάδου σε 18 περιοχές της Ελλάδας, μετά από απόφαση που υπέγραψε χθες η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Σε αυτές τις περιοχές ανήκουν οι Δήμοι Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Κέρκυρας και για τον λόγο αυτό επιθυμώ να ευχαριστήσω την κα Σοφία Ζαχαράκη γιατί υλοποιεί μια δέσμευση που ανακοινώσαμε κατά την επίσκεψή της στην Κέρκυρα το καλοκαίρι.
Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ήδη άνοιξαν και αφορούν 50 τμήματα μετεκπαίδευσης που θα λειτουργήσει το Υπουργείο Τουρισμού σε: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, Τρίκαλα, Κέρκυρα, Βόρεια Κέρκυρα, Νότια Κέρκυρα, Βόλο, Δελφούς, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ερμιόνη, Καλαμάτα, Λουτράκι, Ναύπλιο, Πάτρα, Πύργο, Ρόδο.

Ειδικότητες

Οι 5 προσφερόμενες ειδικότητες είναι οι εξής:
(α) Υπηρεσία Υποδοχής,
(β) Επισιτισμός,
(γ) Μαγειρική τέχνη,
(δ) Ζαχαροπλαστική τέχνη και
(ε) Οροφοκομία.


Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά σε ειδική εφαρμογή στο mintour.edu.gr μέχρι και τις 23/12/2021.

Η παρακολούθηση των προγραμμάτων,  συνολικής διάρκειας 380 ωρών, παρέχεται δωρεάν, είναι υποχρεωτική για το σύνολο του εκπαιδευτικού προγράμματος και περιλαμβάνει θεωρητικό καθώς και εργαστηριακό κομμάτι. Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, οι μετεκπαιδευόμενοι δικαιούνται επίδομα μετεκπαίδευσης, που καθορίζεται και καταβάλλεται από τον Ο.Α.Ε.Δ.

Τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης απευθύνονται σε εργαζομένους και πρόσκαιρα ανέργους στον κλάδο του Τουρισμού, οι οποίοι δεν κατέχουν τίτλους σπουδών τουριστικής εκπαίδευσης. Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι η συνεχιζόμενη κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα του Τουρισμού
 
*φωτογραφία αρχείου