Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την κρίση της πανδημίας μετέτρεψε σε ευκαιρία η Γερμανίδα Juliane Henkel

Επιχειρήσεις
17 Δεκεμβρίου 2021 / 09:11

Τα προϊόντα της που φέρουν κερκυραϊκή σφραγίδα απέσπασαν τρία βραβεία το 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την κρίση της πανδημίας κατάφερε να την μετατρέψει σε επιχειρηματική ευκαιρία η Γερμανίδα Juliane Henkel, που μένει μόνιμα στην Κέρκυρα με την οικογένειά της. Ξεκινώντας από ένα επιτυχημένο e-shop κατάφερε πολύ γρήγορα να δώσει σάρκα και οστά στην ιδέας της, ανοίγοντας και φυσικό κατάστημα στην οδό Γκύλφορδ, τον περασμένο Νοέμβριο κατά την διάρκεια του lockdown. Σήμερα η επιχείρησή της που απασχολεί ακόμη μια κοπέλα αποτελεί καλό δείγμα γραφής γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Όπως εξηγεί η ίδια, μέλος της ομάδας Corfu Design Route, όλα ξεκίνησαν το 2017 από μια αίτηση που κατέθεσε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για start up επιχειρήσεις. Την Άνοιξη του 2018 ήρθε η θετική απάντηση και στη συνέχεια μετά από προεργασία ενός χρόνου ξεκίνησε τη λειτουργία του, το e-shop. Η ανταπόκριση ωστόσο του κόσμου αλλά και η ζήτηση για τα παιδικά χειροποίητα παπουτσάκια ιδανικά για το σπίτι και τον παιδικό σταθμό, ώθησε την ίδια να αφήσει το εργαστήριο που διατηρούσε σε έναν όροφο πολυκατοικίας στη Σωτήρος και να ανοίξει το δικό της κατάστημα στην «καρδιά» της πόλης.



«Τα παπουτσάκια τα ράβουμε εμείς και κάνουμε όλη την παραγωγή εδώ. Η ιδέα ξεκίνησε από τα δικά μου τα παιδιά. Ήθελα να έχουν άνεση στο περπάτημα και στο παιχνίδι και ζεστά πόδια στο σπίτι. Δεν ήθελα ποτέ να φορούν παπούτσια με σκληρό πάτο μέσα στο σπίτι και πλαστικά γύρω από το πόδι. Έψαχνα, δεν έβρισκα, οπότε αγόραζα από το εξωτερικό και μετά ξεκίνησα να τα φτιάχνω μόνη μου», λέει η ίδια.

Σήμερα, τα παιδικά χειροποίητα παπουτσάκια που φτιάχνει από δέρμα Nappa φυτικής δέψης, χωρίς βαρέα μέταλλα, κόλλα και επικάλυψη με συνθετικό φινίρισμα γνωρίζουν τεράστια επιτυχία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Τα προϊόντα της μάλιστα που φέρουν κερκυραϊκή σφραγίδα απέσπασαν τρία βραβεία το 2020 από τα Mother and Baby Awards, τα βραβεία που επιβραβεύουν την ποιότητα και την καινοτομία στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του mother and baby care industry.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ