Αποτελέσματα εκλογών της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Αποτελέσματα εκλογών της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας

09
Δεκεμβρίου / 2021

Ψήφισαν 378 εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Με βάση τα αποτελέσματα, η κατανομή των εδρών είναι 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ (ΠΑΜΕ): 3 έδρες
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: 3 έδρες
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: 1 έδρα
ΔΑΚΕ: -

Αναλυτικά:Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (Α.Σ.Ε.) , το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που στήριξαν τις δυνάμεις μας και μας ανέδειξαν, για δεύτερη συνεχή εκλογική μάχη, 1η  δύναμη στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας επιβεβαιώνοντας, ότι ο δρόμος του Αγώνα  που ακολουθούμε, είναι ο σωστός . Είναι μεγάλη η ευθύνη που αναλάβαμε τα 2 προηγούμενα χρόνια και οι συνάδελφοι μας εμπιστεύτηκαν  για να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε ακόμα περισσότερο την αγωνιστική παράδοση του σωματείου.

Να κάνουμε την εκπαίδευση υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος του νομού και να συμβάλλουμε από τη μεριά μας στις διεκδικήσεις όλων των υπόλοιπων εργαζομένων. Βέβαια οι αγώνες ούτε ξεκινάνε, ούτε τελειώνουν με τις εκλογές. Εμείς από τη μεριά μας, δεσμευόμαστε ότι θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε τη μάχη απέναντι στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή επίθεση που έχουν εξαπολύσει, κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο, με τα συνεχή νομοθετήματα, για την αξιολόγηση, την ΕΒΕ, την τράπεζα θεμάτων, την επαγγελματική εκπαίδευση. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στα σχολεία. Θα εντείνουμε τον αγώνα για την ισχυροποίηση και μαζικοποίηση του σωματείου σε ταξικό προσανατολισμό, τον αγώνα για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών με βάση τις δυνατότητες της εποχής. Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αφού ο ν. Χατζηδάκη, επιχειρεί να αποτελειώσει κάθε συνδικαλιστικό δικαίωμα που έχει μείνει, ώστε κυβέρνηση και εργοδοσία να βάλουν στο χέρι τα σωματεία. Κάτι που ως Α.Σ.Ε. διατρανώνουμε περήφανα ότι δε θα επιτρέψουμε να γίνει.

Αρνητικό είναι το γεγονός ότι μειώθηκε η συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογές, σε μια εποχή που οι μαζικές διαδικασίες των σωματείων, είναι ανάγκη να ενισχυθούν. Οι μεγαλειώδεις αγώνες που δώσαμε, δίνουμε και αυτοί που έρχονται, για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών δικαιωμάτων μας, χρειάζονται ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση στο σωματείο και στις διαδικασίες του, για να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικοί και νικηφόροι. Ως Α.Σ.Ε. θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να έχουμε ακόμα πιο μαζικές κινητοποιήσεις, ακόμα πιο μαζικές Γ.Σ.

Θα εντείνουμε την προσπάθεια μας ενάντια στις λογικές των κυβερνητικών παρατάξεων -τόσο τις παλιές, στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας, όσο και τις νεοεμφανιζόμενες-  που με κάθε τρόπο βάζουν εμπόδια στην προσπάθεια ανασύνταξης του κινήματος, που θέλουν τα σωματεία και τις ομοσπονδίες χειροκροτητές των κυβερνήσεων τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να πλαισιώσουν τη ζωή του σωματείου, να κάνουμε όλοι μαζί ότι είναι δυνατόν ώστε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας να ασχολείται με κάθε πλευρά της καθημερινότητας μας .