Κρούσματα κορωνοϊού στην Παθολογική Κλινική - Προσωρινά εκτός οι συνοδοί

Κρούσματα κορωνοϊού στην Παθολογική Κλινική - Προσωρινά εκτός οι συνοδοί

Αναπόφευκτα οι ασθενείς μεταφέρονται στη Μονάδα Covid από την Παθολογική

27
Νοεμβρίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ των ασθενών της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κέρκυρας. 

Αναπόφευκτα οι ασθενείς μεταφέρονται στις Μονάδες Covid, πράγμα που επιβαρύνει την ήδη οριακή κατάσταση.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και οι περιπτώσεις πληθαίνουν στην Παθολογική Κλινική που έχει τους περισσότερους ασθενείς, συνοδούς και προσωπικό.

Σύμφωνα με πηγές του Νοσοκομείου, στην πρωινή σύσκεψη της Επιτροπής Λοιμώξεων πάρθηκε η απόφαση να μην επιτρέπεται στους συνοδούς να εισέλθουν στην Παθολογική μέχρι και αύριο, οπότε το μέτρο θα επανεξεταστεί. Στο μεταξύ οι ασθενείς που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, θα έχουν τη συνδρομή του νοσηλευτικού προσωπικού.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί, για κάθε ασθενή  επιτρέπεται μόνον ένας συνοδός, ο οποίος πρέπει να έχει κάνει rapid test πριν την είσοδό του - είτε είναι εμβολιασμένος είτε είναι ανεμβολίαστος. Μάλιστα εάν χρειαστεί να βγει από το Νοσοκομείο, την επόμενη φορά που έρθει ξανά πρέπει να έχει καινούργιο rapid test.

Παρόλα αυτά, ο ιός βρίσκει τρόπο να εισέρχεται, πιθανότατα από σημεία του κτηρίου που είναι αφύλακτα ή από τους εσωτερικούς διαδρόμους των κοινόχρηστων χώρων.  

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ