Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα Διαπόντια Νησιά στη συζήτηση Υδραίου-Πλακιωτάκη

ΥΔΡΑΙΟΥ
23 Nov 2021 / 15:04

η Δήμαρχος έθεσε επιπροσθέτως και την ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κέρκυρας με την Ηγουμενίτσα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη είχε χθες το απόγευμα στο ιστορικό Δημαρχείο Σαν Τζιάκομο η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως σε ζητήματα που αφορούν τα Διαπόντια νησιά ενώ η Δήμαρχος έθεσε επιπροσθέτως και την ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κέρκυρας με την Ηγουμενίτσα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Βουλευτής Κέρκυρας της Ν.Δ. Στέφανος Γκίκας καθώς και οι αντιδήμαρχοι Μαθρακίου, Οθωνών και Ερείκουσας Βασίλης Αργυρός, Δημήτρης Κατέχης και Αλέξανδρος Κατέχης αντίστοιχα.

Η προώθηση κατασκευής και ολοκλήρωσης των λιμανιών στους Οθωνούς και το Μαθράκι ήταν τα κύρια θέματα που τέθηκαν στη συζήτηση κατά την οποία ο Υπουργός έκανε γνωστό ότι άμεσα δρομολογείται η ένταξή τους σε προγράμματα χρηματοδότησης.

Δέσμευση του Υπουργού υπήρξε και για άμεση έγκριση χρηματοδότησης αποκατάστασης και αναβάθμισης του Λιμενικού Σταθμού Οθωνών, ο οποίος στεγάζεται σε δημοτικό κτήριο. Ο κ. Πλακιωτάκης ήταν θετικός επίσης ως προς την ικανοποίηση του αιτήματος της Δημάρχου για δρομολόγηση επιδοτούμενου πλοίου για τη μεταφορά οχληρών και άλλων υλικών από την Κέρκυρα προς τα Διαπόντια νησιά.

Τέλος, η Δήμαρχος επεσήμανε στον Υπουργό την ανάγκη ποιοτικής βελτίωσης των συνθηκών ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κέρκυρας με την Ηγουμενίτσα, καθώς και αυτήν της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Δασιάς – Ύψου, έργο το οποίο αφορά αρμοδιότητα του ΟΛΚΕ αλλά σχετίζεται άμεσα με την τουριστική εικόνα και την οικονομία της περιοχής.

Η Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την θετική ανταπόκρισή του στα αιτήματα του Δήμου και την δρομολόγηση σημαντικών λιμενικών έργων στα Διαπόντια νησιά, έργα που συνολικά θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας και του δώρισε αναμνηστική πλακέτα.