Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μείωση των χειρουργείων κατά 80%, με οδηγία της αν. Υπουργού Υγείας

Υπουργείο Υγείας
23 Nov 2021 / 09:38

Κανονικά θα εκτελούνται χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, συνεδρίες σε μονάδα τεχνητού νεφρού και άλλες ιατρικές πράξεις που αφορούν χρόνια σοβαρά νοσήματα.

ΑΘΗΝΑ. Περικόπτονται τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία στα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας.
Τα περισσότερα νοσοκομεία, μεταξύ αυτών και της Κέρκυρας, έχουν κατακλυστεί από τις νοσηλείες ασθνεών με κορωνοϊό,  ενώ το εξαντλημένο και ελλιπές προσωπικό δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην ασφυκτική πίεση.

Με έγγραφο της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, δίνεται οδηγία στις διοικήσεις των νοσοκομείων και τις κατά τόπους ΥΠΕ για «περιορισμό των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων κατά ποσοστό έως και 80%».

Το μέτρο αυτό αφορά και τις ιδιωτικές δομές υγείας. Εξαιρούνται τα έκτακτα χειρουργεία καθώς και τα ειδικά νοσοκομεία, ενώ κανονικά θα εκτελούνται χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, συνεδρίες σε μονάδα τεχνητού νεφρού και άλλες ιατρικές πράξεις που αφορούν χρόνια σοβαρά νοσήματα.




Πηγή: tanea.gr