Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στη μνήμη Σπύρου Καρπατσέλη και Βασίλη Σεβαστή

11ος αγώνας δρόμου «Φιλίας και Αγάπης»
16 Nov 2021 / 16:19
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ΤΕ ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας για 11η φορά διοργανώνει αγώνα δρόμου στην πάνω Πλατεία της Κέρκυρας, την Κυριακή 28 Νοέμβρη,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ΤΕ ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας για 11η φορά διοργανώνει αγώνα δρόμου στην πάνω Πλατεία της Κέρκυρας, την Κυριακή 28 Νοέμβρη, σε ανάμνηση του Παγκοσμίου ρεκόρ που είχε κάνει το 1980 ο Αρσένης Τσιμίνος (στο στάδιο Γ. Καραϊσκάκης) στα 2.000 με φυσικά εμπόδια.

Φέτος οι αγώνες έχουν ένα ξεχωριστό χρώμα αφού είναι αφιερωμένοι σε δυο ανθρώπους που χάθηκαν. Πρόκειται για τον νεαρό αθλητή στίβου Σπύρο Καρπατσέλη (χάθηκε στις Αλυκές σε τροχαίο) και στον παλιό πρωταθλητή Ελλάδος στο δέκαθλο και πρώην πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή.

Οι αγώνες αυτοί είναι και μια πρώτη ευκαιρία στα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων να δείξουν το ταλέντο τους και πολλά από αυτά θα τα δούμε στη συνέχεια στους αθλητικούς συλλόγους να ακολουθούν τον στίβο. 
 
Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
 
11ΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ   «ΦΙΛΙΑΣ & ΑΓΑΠΗΣ»

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΣΤΙΒΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΡΠΑΤΣΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΣΕΒΑΣΤΗ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΚΗ  28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΠΑΝΩ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Η Τ.Ε ΣΕΓΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ υπό την Αιγίδα του ΣΕΓΑΣ,  με την Συνεργασία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και του Corfu Mountain Trail  διοργανώνει στο χώρο της Πάνω Πλατείας Κέρκυρας (Πάρκο) για 11η φορά τους Αγώνες «ΦΙΛΙΑΣ & ΑΓΑΠΗΣ»  που έχουν καθιερωθεί για την επέτειο της  κατάρριψης του Παγκοσμίου ρεκόρ στα 2000μ. με Φ.Ε. από τον Αρσένη Τσιμίνο  το 1980  και για τις άλλες μεγάλες επιτυχίες των αθλητών-ιων Στίβου της Κέρκυρας τα τελευταία χρόνια.

Οι Αγώνες των Σχολείων θα διεξαχθούν στη μνήμη του αδικοχαμένου αθλητή στίβου ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΡΠΑΤΣΕΛΗ που χάθηκε πρόωρα από κοντά μας.
Τα 5000μ. Ανδρών και Γυναικών θα διεξαχθούν στη μνήμη του πρώην  Προέδρου και Γεν. Γραμματέα του ΣΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΣΕΒΑΣΤΗ που συνέβαλε τα Μέγιστα στις μεγάλες επιτυχίες των Κερκυραίων αθλητών-ιων Στίβου τα τελευταία χρόνια.

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ :

1.000μ.  Κοριτσιών – Αγοριών   Ε΄ και ΣΤ ΄ Τάξης
2.000μ.  Κοριτσιών Γυμνασίων
3.000μ. Αγοριών  Γυμνασίων 
5.000μ.  Γυναικών – Ανδρών  ( ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ)

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ Γ.Γ.ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, που θα αναφέρεται στην αναλυτική προκήρυξη των αγώνων που θα ακολουθήσει.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια