Τρίτη 07.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΤΕ ΣΕΓΑΣ συγχαίρει τα παιδιά για τις επιτυχίες τους

ΤΕ ΣΕΓΑΣ
26 Απριλίου 2024 / 15:38
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα των νεαρών αθλητών και των αθλητριών στίβου του νησιού μας στους αγώνες Κ16 καις τους μαθητικούς, αφού όχι απλά ξεχώρισαν κερδίζοντας μετάλλια και συμμετοχές σε Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά και στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα των νεαρών αθλητών και των αθλητριών στίβου του νησιού μας στους αγώνες Κ16 καις τους μαθητικούς, αφού όχι απλά ξεχώρισαν κερδίζοντας μετάλλια και συμμετοχές σε Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά και στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα. Παρά την αντιμετώπιση που έχουν από την πολιτεία και τους εκπροσώπους της, με αποτέλεσμα να προπονούνται σε ένα άθλιο γήπεδο και χωρίς τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, έχουν ψυχή και θέληση και με την βοήθεια των οικογενειών τους, των προπονητών και των συλλόγων τους προχωράνε και δείχνουν ότι ο Στίβος είναι το κορυφαίο 9σε διακρίσεις) άθλημα του νησιού και με διαφορά, φέρνοντας Παγκόσμιες και Πανευρωπαϊκές πρωτιές. Η ΤΕ ΣΕΓΑΣ έστειλε συγχαρητήρια σε όλους για τα φετινά επιτεύγματα στο ξεκίνημα της σεζόν.

 

Το δελτίο τύπου

 

Η Τ.Ε ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας συγχαίρει τους αθλητές-τριες που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Στίβου Λυκείων και στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κ16.

Συγκεκριμένα ο Πέτρος Πρίφτης κατέκτησε την 1η θέση στα άλμα επί κοντώ με επίδοση 4,55 και πρόκριση για τους Πανευρωπαϊκούς Κ18 και την Παγκόσμια Γυμνασιάδα, ο Αρσένης Κουλούρης την 2η θέση στο άλμα τριπλούν με επίδοση 15,03 και πρόκριση για το Πανευρωπαϊκό Κ18 και την Παγκόσμια Γυμνασιάδα, η Μελίνα Ζάραγκα 2η θέση στο άλμα Τριπλούν με 12,73 και πρόκριση για το Πανευρωπαϊκό Κ18 και την Παγκόσμια Γυμνασιάδα, ο Χριστόφορος Λιτσαρδόπουλος την 3η θέση στο άλμα επί κοντώ με 4,20, η Λουκία Πηγή την 4η θέση στα 2.000μ. Φ.Ε με ατομικό ρεκόρ 7΄17΄΄87, καθώς και τους Τζώρτζη Ζαϊμι, Ελεονώρα Μήτση, Νίκο Λούβρο και Πασκουαλίνα Μπούαγια την συμμετοχή τους στους Τελικούς των αγωνισμάτων τους.

Επίσης την Αριάδνη Μήρτσιου και τον Δημήτρη Μουμούρη που στους προκριματικούς αγώνες Κ16 πέτυχαν επιδόσεις Παγκοσμίου επιπέδου για την ηλικία τους στο άλμα επί κοντώ με 4,11 και 17,59 στο άλμα Τετραπλούν, καθώς και όλους τους αθλητές-ιες που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στους Αγώνες.

Οι μεγάλες αυτές επιτυχίες οφείλονται στις τεράστιες προσπάθειες των αθλητών-ιων, των οικογενειών τους, των προπονητών τους και των συλλόγων τους, χωρίς καμία βοήθεια από την Πολιτεία και χωρίς καμία πρωτοβουλία βελτίωσης των τραγικών συνθηκών άθλησης στο Εθνικό Στάδιο.

Ο ΣΕΓΑΣ συγχαίρει όλους όσους προαναφέραμε για τις τεράστιες αυτές επιτυχίες συνεχίζει με θυσίες άνευ προηγουμένου, να λειτουργεί και να αξιοποιεί το αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Ομοσπονδίας και ελπίζει ότι η Πολιτεία θα βοηθήσει επιτέλους επιλύοντας τα προβλήματα του Εθνικού Σταδίου.

 

Η ομάδα που εκπροσώπησε το νησί μας στους Μαθητικούς αγώνες με τους προπονητές Φίλιππο Τάντη και Παύλο Σκορδίλη ΦΩΤΟ@Π. ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια