Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου

Φιλαρμονική Καποδίστριας
15 Nov 2021 / 17:39

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου,

πραγματοποιήθηκε η συναυλία της Φιλαρμονικής Ένωσης Κέρκυρας «Καποδίστριας, στο Δημοτικό Θέατρο, σε συνεργασία με τον μπάσο-βαρύτονο Άγγελο Χονδρογιάννη και με την Παιδική και Μεικτή Χορωδία Καναλίων «Γεράσιμος Λαβράνος».

Υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη Μιχαλόπουλου, ο οποίος επιμελήθηκε και  τις ενορχηστρώσεις των περισσότερων εκ των έργων της συναυλίας, το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής άνοιξε το πρόγραμμα με το Κονσέρτο από το Χαμόγελο της Τζοκόντας του Μάνου Χατζιδάκι. Στη συνέχεια, σε σύμπραξη της μπάντας με την Χορωδία Καναλίων «Γεράσιμος Λαβράνος» (προετοιμασία: Πέλη Κοντογούρη), ακούστηκαν τα: Όμορφη πόλη του Μίκη Θεοδωράκη, Μικρή πατρίδα του Γιώργου Ανδρέου, Κεμάλ και Τα παιδιά κάτω στον κάμπο του Μάνου Χατζιδάκι.

Ως σολίστ, ο Άγγελος Χονδρογιάννης ερμήνευσε, με τη συνοδεία της μπάντας, τα: Τράβα σκανδάλη της Δήμητρας Γαλάνη, Δεν είμαι άλλος του Θάνου Μικρούτσικου, Buongiorno Principessa του Nicola Piovani, Τσάμικος και Κάπου υπάρχει η αγάπη μου του Μάνου Χατζιδάκι.

Ακουστήκαν επίσης η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι και η μουσική του Γιώργου Κατσαρού για τις κινηματογραφικές ταινίες Τοπ-Καπί και Η κόμισσα της Κέρκυρας, αντίστοιχα και, τέλος, το Προσκύνημα του Σταύρου Ξαρχάμου από τη μουσική για το θεατρικό έργο Το μεγάλο μας τσίρκο του Ιάκωβο Καμπανέλλη.