Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΜέΡΑ25: Οι παλινωδίες του Υπουργείου, «έδιωξαν» τον μοναδικό θωρακοχειρουργό του Νοσοκομείου Κέρκυρας

ΜέΡΑ25
05 Nov 2021 / 13:16

Το νοσοκομείο της Κέρκυρας δεν ξεφεύγει από το γενικό κανόνα της αντιμετώπισης της πανδημίας, από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας,

με παλινωδίες, ημίμετρα, εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και πάνω από όλα τοποθέτηση του πολιτικού κόστους πάνω από τα επιστημονικά ιατρικά δεδομένα. Τα δεδομένα αυτά υπαγορεύουν ξεκάθαρα την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με κάθε τρόπο.

Την ίδια ώρα που οι κυβερνητικοί υπερασπιστές διατείνονται ότι "κάνουν προκηρύξεις αλλά το προσωπικό φέρεται ανεύθυνα και δεν προσέρχεται να προσληφθεί", το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας κατάφερε να αποδυναμωθεί παραπάνω, αρνούμενο να μονιμοποιήσει και έτσι να διώξει, πριν λίγες μέρες, γιατρό απολύτως μάχιμης χειρουργικής ειδικότητας, που το υπηρέτησε πιστά επί 9 χρόνια και ενώ είχε εκδηλώσει ρητά την πρόθεσή του να παραμείνει.

Η περιγραφή του γεγονότος ωχριά μπροστά στην εξοργιστική πραγματικότητα του ΕΣΥ. Σε πλήρη αντίθεση με την άρνηση της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας με μόνιμες προσλήψεις, το ΜέΡΑ25 περνά όπως πάντα από την κριτική στις προτάσεις και επαναφέρει σήμερα στη Βουλή, ελπίζοντας ότι κάποτε θα εισακουστεί, την τροπολογία που είχε προτείνει εδώ και ένα χρόνο για τη δημιουργία ενός δημόσιου δικτύου ιατρείων δωρεάν διαγνωστικού ελέγχου, στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας υγείας, τα οποία θα μπορούσαν να λειτουργούν πολυδύναμα καλύπτοντας τις πάγιες όπως πλέον διαφαίνεται εμβολιαστικές ανάγκες, αλλά ακόμη και τη συμβουλευτική και την παρακολούθηση των ασθενών που αναρρώνουν από Covid19 με εμμένοντα συμπτώματα (long COVID).

Η παρούσα έξαρση της πανδημίας 19 μήνες μετά την έναρξη της χρεώνεται αποκλειστικά στην αποτυχημένη κυβερνητική πολιτική. Με την υποστήριξη των σκεπτόμενων ανθρώπων, η κατάσταση αυτή, που δεν τιμά το νησί και τη χώρα μας μπορεί να αναστραφεί.

Ομάδα Βάσης Κέρκυρας και Τομέας Υγείας του ΜέΡΑ25