Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Γ. Καλούδης για το αθλητικό κρατικό ερείπιο του ΕΑΚΚ

ΕΑΚΚ
01 Nov 2021 / 13:54

Ερώτηση του δημοτικού συμβούλου, επικεφαλής της παράταξης "Πρώτα η Κέρκυρα" Γιώργου Καλούδη:

ΠΡΟΣ
1 )Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας κα Μερόπη Υδραίου
2 )Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Μεταλληνό

1-11-2021

Αξιότιμη Κυρία Δήμαρχε,
Οι συνθήκες άθλησης   στο επονομαζόμενο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας (ΕΑΚΚ) είναι τραγικές: Τουαλέτες  βρώμικες- εγκαταλελειμμένες , χώροι προπόνησης ανύπαρκτοι, βρώμικοι, διαλυμένοι, υλικοτεχνικές υποδομές μηδενικές, με 6 εργαζόμενους χωρίς αρμοδιότητες. Υποφέρουν οι αθλητές-ιες. Η Νεολαία της Κέρκυρας αντί να προσελκύεται προς άθληση αποτρέπεται  με αυτό το χάλι.

Γνωστό, πασίγνωστο, πανθομολογούμενο.

Αποτελεί μία καθημερινή ΕΝΤΡΟΠΙΑ  για την Κέρκυρα και τον πολιτισμό. Σε όλη την Ελλάδα κατασκευάζονται συνεχώς αθλητικές εγκαταστάσεις και ανακατασκευάζονται και βελτιώνονται οι παλαιότερες με προγραμματικές Συμβάσεις  μεταξύ Δήμων και Γ.Γ.Α.
Καμία ενέργεια ουσιαστική, καμμία διεκδίκηση, καμμία δράση  από τα δύο πρόσωπα με τις περισσότερες κυβερνητικές εξουσίες στη Κέρκυρα: Τον βουλευτή της ΝΔ κ. Στέφ. Γκίκα και του στενά συνεργαζόμενου μαζί του, μέχρι την 24-10-2021, Προέδρου της Ν/Ε Κέρκυρας δικηγόρου κ. Γιάννη Κοντού.   Η υποτονικότητα, η αδράνεια  και η αναποτελεσματικότητα στο απώγειό της !
  
Μοναδική ελπίδα  για την αθλούμενη νεολαία της Κέρκυρας είναι να υπάρξει αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων και να μεταβιβασθεί το επονομαζόμενο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας (και προσφυώς επονομασθέν από τον δημοσιογράφο κ. Σφήκα ως Εθνικό Αθλητικό Ερείπιο) στο Δήμο Κερκυραίων μαζί με το 1% (αναλογικά με τον πληθυσμό της Κέρκυρας) των ετήσιων εισπράξεων του κράτους από ΠΡΟΠΟ-ΛΟΤΤΟ κλπ.
Τα σωματεία απ΄ ότι γνωρίζουμε είναι σύμφωνα.
Είχατε δηλώσει  ότι θα συναντηθείτε με τον κ. Αυγενάκη.               

Ερωτάσθε:
Πόσα χρόνια ακόμη θα περιμένει η νεολαία της Κέρκυρας να υλοποιηθούν οι προ 3 ετών αοριστολογίες του κ. Αυγενάκη  εδώ στη Κέρκυρα;
Σας δέχθηκε σε συνάντηση ο  υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης;  Εάν ναι: Τι του ζητήσατε; Τι σας απάντησε;

Τι  σκοπεύετε να κάνετε  με το θέμα μεταβίβασης του  κατ΄ευφημισμό ΕΑΚ Κέρκυρας από την Γ.Γ.Α στο Δήμο ΚΕΡΚΥΡΑΊΩΝ; Σκοπεύετε να πάρετε πρωτοβουλίες διεκδίκησης; Και αγωνιστικές πρωτοβουλίες; Για να υπάρχει αποτέλεσμα;