Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στ. Γκίκας προς Κ. Καραμανλή: Ανάγκη άμεσης έγκρισης κονδυλίων για την Κέρκυρα

Στέφανος Γκίκας
22 Οκτωβρίου 2021 / 15:25

Ο Βουλευτής παρουσίασε στην ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το μέγεθος των καταστροφών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία «Μπάλλος» στην Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και με τον Υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη είχε την Παρασκευή ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Ο Βουλευτής παρουσίασε στην ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το μέγεθος των καταστροφών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία «Μπάλλος» στην Κέρκυρα, όπως και τις ζημιές που υπέστησαν οι υποδομές σε αρκετά σημεία του νησιού. Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε τη βοήθεια του Υπουργείου, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών.

Ο κ. Καραμανλής και ο κ. Καραγιάννης, αφού ανέφεραν ότι κλιμάκιο Μηχανικών του Υπουργείο βρίσκεται στην Κέρκυρα και πραγματοποιεί αυτοψίες, επεσήμαναν, ότι σε συνεργασία με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι έτοιμο να προχωρήσει, στο μέτρο που του αναλογεί, σε αποδέσμευση των κονδυλίων για τα έργα αποκατάστασης που θα προκριθούν σε συνεργασία με την  Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τους πληγέντες Δήμους.

Θέμα συζήτησης απετέλεσε επιπλέον η επικείμενη δημοπράτηση του έργου κατασκευής της Εγκατάστασης Αποσκλήρυνσης Νερού Χρυσηίδας και ευρύτερα το έργο Ύδρευσης της Κέρκυρας το οποίο θα πραγματοποιηθεί με ΣΔΙΤ, ενώ η συμμετοχή του Δημοσίου θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.