Σάββατο 30.09.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστολή Αυλωνίτη προς Υφ. Αθλητισμού για τα προβλήματα αθλητικών σωματείων της Κέρκυρας

Αλέκος Αυλωνίτης
22 Οκτωβρίου 2021 / 15:11

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού απέστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Αυλωνίτης,

για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Αθλητικά Σωματεία του νησιού μας,  "Αθλητική Ένωση Λευκίμμης"  και " Όμιλος Φιλάθλων Αγίου Ματθαίου".
 
Ο βουλευτής τόνισε πως οι ομάδες μας επιβαρύνονται με σημαντικά και απρόσιτα χρηματικά ποσά για τη μεταφορά των ποδοσφαιρικών τους αποστολών προς εκπλήρωση των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων εκτός Κέρκυρας. Είναι αναγκαίο η Πολιτεία να ευαισθητοποιηθεί στην αναγκαιότητα στήριξης και ενίσχυσης δύο ομάδων της επαρχίας, όχι μόνο για αθλητικούς αλλά και για κοινωνικούς λόγους.
 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής :
 
Κέρκυρα, 21.10.2021 
 
Προς 
 
Τον Υφυπουργό Αθλητισμού 
 
κ. Ελευθέριο Αυγενάκη 
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
 
Θέμα: «Τεράστια οικονομική επιβάρυνση και πρόβλημα επιβίωσης για τα Αθλητικά Σωματεία: "Αθλητική Ένωση Λευκίμμης"  και" Όμιλος Φιλάθλων Αγίου Ματθαίου" 
 
Κύριε Υφυπουργέ, 
 
Οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Κέρκυρας, "Αθλητική Ένωση Λευκίμμης" και "Όμιλος Φιλάθλων Αγίου Ματθαίου" που αγωνίζονται για πρώτη φορά φέτος  στο βόρειο όμιλο  της Γ΄ Εθνικής  κατηγορίας αντίστοιχα, αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης, καθώς αναγκάζονται με πενιχρά οικονομικά μέσα να ανταποκριθούν στους 10 εκτός έδρας αγώνες που καλούνται να δώσουν σε διάφορους νομούς της Μακεδονίας. Σας υπενθυμίζω πως μέχρι σήμερα, οι ομάδες μας πραγματοποιούσαν αγώνες κυρίως  στην Ήπειρο, όπου μετέβαιναν και επέστρεφαν εντός της αγωνιστικής ημέρας , δίχως να επιβαρύνεται σημαντικά το συνολικό κόστος των αγώνων που έδιναν.
Η σημερινή κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι Διοικήσεις τους με σημαντικά και απρόσιτα χρηματικά ποσά για τη μεταφορά των ποδοσφαιρικών τους αποστολών προς εκπλήρωση των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων εκτός Κέρκυρας. 
 
Η μετάβαση και η διαμονή σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας είναι ιδιαιτέρως δαπανηρή υπόθεση στο βαθμό μάλιστα, που τίθεται θέμα της ίδιας της βιωσιμότητας των αθλητικών μας συλλόγων. Μιλώντας πιο παραστατικά, υπολογίζεται πως για κάθε εκτός έδρας έξοδο των ομάδων μας από την Κέρκυρα απαιτείται περίπου ένα μέσο κόστος της τάξεως των 2.000 ευρώ. 
Συνεπώς, με βάση τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, επιθυμώ προσωπικά να συμβάλλω στο αίτημα έκτακτης οικονομική ενίσχυσης των δυο ομάδων μας προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις αναγκαστικά εκτός Κέρκυρας αγωνιστικές υποχρεώσεις τους. Με την ελπίδα, η Πολιτεία να ευαισθητοποιηθεί στην αναγκαιότητα στήριξης και ενίσχυσης δύο ομάδων της επαρχίας, όχι μόνο για αθλητικούς αλλά και για κοινωνικούς λόγους.
 
Κατά συνέπεια θεωρώ ότι κάθε ομάδα πρέπει να ενισχυθεί για το τρέχον έτος με το ποσό των 20.000 ευρώ.
 
Βρίσκομαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και επικοινωνία.
 
Με εκτίμηση, 
 
Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος 
Βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
--