Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κυριακή απόγευμα στην Κέρκυρα το κλιμάκιο του Στρατού (ΜΟΜΚΑ)

Στρατός
22 Οκτωβρίου 2021 / 12:39

Το πρωί της Δευτέρας καταφθάνει και ο Υποστράτηγος Μ. Κλούβας, διευθυντής του Μηχανικού στο ΓΕΕΘΑ και διευθυντής της ΜΟΜΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Κυριακή το απόγευμα καταφθάνει το κλιμάκιο των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κέρκυρα, ενώ το πρωί της Δευτέρας έρχεται ο Υποστράτηγος Μ. Κλούβας, διευθυντής του Μηχανικού στο ΓΕΕΘΑ και διευθυντής της ΜΟΜΚΑ, δηλώνει στην "Ε" ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς, διαψεύδοντας τις φήμες ότι το κλιμάκιο βρίσκεται ήδη στην Κέρκυρα από το πρωί της Παρασκευής. 

Πρόκειται για ομάδα 10 -15 ατόμων των Τεχνικών Υπηρεσιών του Στρατού, επαγγελματίες μηχανικούς και χειριστές μεγάλων μηχανημάτων της ΜΟΜΚΑ. 

«Ο στρατός δεν έχει έρθει ακόμα» διαβεβαιώνει και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Νίκος Μηλιώτης. «Οι δυνάμεις πιάνουν δουλειά από τη Δευτέρα, κάνοντας αρχικά την αποτύπωση των παρεμβάσεων που θα χρειαστούν. Θα εργαστούν χωρίς χρονοτριβές, στοχευμένα και με εντατικούς ρυθμούς», επισημαίνει στην "Ε" ο κ. Μηλιώτης, ο οποίος έχει συνεργαστεί ξανά με το ίδιο κλιμάκιο, με μεγάλη αποτελεσματικότητα, πριν από ένα χρόνο στην Κεφαλονιά, μετά τις καταστροφές του "Ιανού". 

Τη διαχείριση των ενεργειών έκτακτης ανάγκης και κάθε συνεννόηση με την ομάδα εργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων έχει αναλάβει οριζόντια και για όλο το νησί η Περιφέρεια και συγκεκριμένα οι Νίκος Μηλιώτης, αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Μανώλης Ορφανουδάκης, Υποδομών, Κώστας Ζορμπάς, Π.Ε. Κέρκυρας καθώς επίσης και οι προϊστάμενοι των αντίστοιχων υπηρεσιών.  

Τρεις προτεραιότητες

Οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν αποκλειστικά τα τρία μεγάλα ρέματα του νησιού, δηλαδή της Μέσης Κέρκυρας που φθάνει ως τον Ποταμό, της Μεσογγής και της Καβαλάραινας, από την αρχή ως τις εκβολές τους, δηλαδή εργασίες κλίμακας, που απαιτούν μεγάλα μηχανήματα που διαθέτει ο στρατός. 

Επιπλέον έχει αποστείλει επιστολή προς τους τρεις Δημάρχους του νησιού, να αναφέρουν έαν υπάρχουν ανάγκες παρεμβάσεων στο δημοτικό και αγροτικό δίκτυο, ζητώντας μάλιστα την αποτύπωση της ακριβούς τοποθεσίας σε χάρτη και τις συγκεκριμένες εργασίες που χρειάζονται.  

Απο τους Δημάρχους ζητείται, λόγω της επείγουσας κατάστασης να έχουν απαντήσει έως σήμερα Παρασκευή μεσημέρι, εάν υπάρχουν ανάγκες, ώστε να αποσταλούν στο ΓΕΕΘΑ/ΜΟΜΚΑ.






Σύμφωνα με τον κ. Μηλιώτη, αμέσως μετά την άφιξη των αξιωματικών, θα γίνει μία σύντομη σύσκεψη στην Περιφέρεια και άμεσα το κλιμάκιο θα μεταβεί στις περιοχές, που θα χρειαστεί να γίνει παρέμβαση. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ