Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Δεν ξεχνάμε τον Στράτο»: Ενημέρωση Πρώτων Βοηθειών και χρήσης απινιδωτή (video)

Στράτος Ταγκατίδης
18 Σεπτεμβρίου 2023 / 13:10
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Δράση από την Ιόνιο Ομοσπονδία και τον Εμπορικό Σύλλογο σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο πρόωρος θάνατος του Στράτου Ταγκατίδη που στις 18 Σεπτεμβρίου του 2021 υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, περιμένοντας μάταια ασθενοφόρο που δεν ήταν διαθέσιμο, χαράχτηκε ανεξίτηλα στη συλλογική μνήμη της Κέρκυρας.

Όχι μόνον για την αιφνίδια απώλεια και το νεαρό της ηλικίας του, αλλά κυρίως για την έλλειψη κρίσιμων υποδομών φροντίδας υγείας και μέριμνας στο νησί.

Το τραγικό γεγονός στάθηκε ωστόσο μια αφορμή για αφύπνιση και σταδιακά άρχισε να χτίζεται ένα σημαντικό δίκτυο απινιδωτών σε όλο το νησί, είτε από την αυτοδιοίκηση είτε από δωρεές πολιτών. Συχνές επίσης είναι οι παρουσιάσεις των βασικών διαδικασιών Πρώτων Βοηθειών σε συνεργασία πάντοτε με την πολύτιμη βοήθεια των εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

 

 

Τιμώντας τη μνήμη του, για δεύτερη χρονιά φέτος ο Εμπορικός Σύλλογος και η Ιόνιος Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας διοργάνωσαν δράση ενημέρωσης για την παροχή Πρώτων Βοηθειών - ΚΑΡΠΑ και τη χρήση του απινιδωτή, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Κέρκυρας.

Στον πεζόδρομο της Ευγενίου Βουλγάρεως η δράση τράβηξε τον ενδιαφέρον του κόσμου και οι πολίτες συμμετείχαν τόσο με ερωτήσεις αλλά και μπαίνοντας στη διαδικασία να δοκιμάσουν και στην πράξη τη μέθοδο ΚΑΡΠΑ με τις υποδείξεις των πέντε διασωστών του ΕΚΑΒ. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Κώστας Μουζακίτης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Αλέγρης, ενώ στο σημείο βρέθηκαν επίσης η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Εμπορίου Σπύρος Μωραΐτης.  

Ρεπορτάζ: ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.