Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολιστική παρέμβαση αποκατάστασης στο περιμετρικό τοιχίο στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου

ΧΥΤΑ Τεμπλονίου
22 Οκτωβρίου 2021 / 12:18

Oι εργασίες αποκατάστασης δεν θα αφορoούν μόνο σε εκείνο το τμήμα αλλά και σε άλλα σημεία που έχουν διαπιστωθεί αδυναμίες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολιστική παρέμβαση αποκατάστασης στο τμήμα του περιμετρικού τοιχίου του Α΄Κυττάρου στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου που κατέρρευσε από το σφοδρό «χτύπημα» της πρόσφατης κακοκαιρίας προγραμματίζει ο Ειδικός Περιφερειακός ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων ΑΕ.

Όπως τόνισε στην «Ε» ο Γενικός Διευθυντής του ΦΟΔΣΑ Βασίλης Αναλύτης, αυτή την στιγμή ο Φορέας βρίσκεται στην διαδικασία σύνταξης τεχνικού δελτίου για την αναγκαία χρηματοδότηση, ενώ οι εργασίες αποκατάστασης δεν θα αφορά μόνο σε εκείνο το τμήμα αλλά και σε άλλα σημεία που έχουν διαπιστωθεί αδυναμίες. Η παρέμβαση αναμένεται να είναι μεγάλη, ενώ οι εργασίες θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του νέου φορέα Θεόδωρο Κάρδαρη, το τμήμα, όπου σημειώθηκε η κατάρρευση, είχε αρχικώς ραγίσει από την κακοκαιρία «Αθηνά», ωστόσο το τελειωτικό χτύπημα, έδωσε ο «Μπάλλος» με αποτέλεσμα την κατάπτωσή του.

Όπως τόνισε στην «Ε», από τα πλημμυρικά φαινόμενα της 14ης Οκτωβρίου δεν προκλήθηκαν άλλες ζημιές στο χώρο του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Κατέρρευσε νωρίτερα, λέει ο Σύλλογος

Σύμφωνα πάντως με την Πρόεδρο του Πολιτιστικού- Εξωραϊστικού Συλλόγου Τεμπλονίου Μάγδα Παπανικολοπούλου, το τοιχίο είχε καταρρεύσει πριν συμβούν οι έντονες βροχοπτώσεις. «Ρυάκια και λίμνες στραγγιδίων παντού ...... Αυτά είναι τα αποτελέσματα των έργων που γίνονται δήθεν για την προστασία του περιβάλλοντος; Οι ευθύνες πολλές. Τόσο στην ηγεσία του συνδέσμου όσο και στους υπαλλήλους που παρέλαβαν το έργο», ανέφερε σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Σύλλογος.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ