Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο 1,20 - 1,25 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης στην Κέρκυρα

Πετρέλαιο θέρμανσης
16 Οκτωβρίου 2021 / 10:07
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξεκίνησε χθες η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στο νησί των Φαιάκων

με την τιμή τελικά να διαμορφώνεται στο 1,20-1,25 ευρώ το λίτρο, όπως τόνισε στην «Ε» ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Βενζινοπωλών Κέρκυρας, Αντώνης Σάκκος.

Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις για την διαμόρφωση της τιμής άνω του 1,30 ευρώ το λίτρο, τελικά εμφανίζεται ελαφρώς μειωμένη, αν και συγκριτικά με πέρσι παρουσιάζει αύξηση σε ποσοστό 30%, καθώς η τιμή του λίτρου ανέρχονταν στο 0,84 ευρώ!

Περιορισμένες οι διανομές

Σύμφωνα με τον κ.Σάκκο οι διανομές ξεκίνησαν δειλά δειλά όχι όμως στο αναμενόμενο επίπεδο, καθώς αφορούν κυρίως σε καταναλωτές που είχαν ξεμείνει οι δεξαμενές τους από πέρσι. Κατά γενική ομολογία πάντως η μείωση της κατανάλωσης για πετρέλαιο θέρμανσης έχει φτάσει τα τελευταία χρόνια στο 40% συνολικά στην Κέρκυρα.

Μάλιστα καταναλωτές που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά για να προμηθευθούν πετρέλαιο, στρέφονται σε πιο οικονομικές λύσεις, όπως είναι τα καυσόξυλα. Η τιμή του τόνου κυμαίνεται από 100 έως 130 ευρώ, ανάλογα με την περιοχή και τα μεταφορικά ή εργατικά έξοδα. 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.