Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι Εγγλέζοι ταξίδεψαν Κέρκυρα, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο

αφίξεις
15 Οκτωβρίου 2021 / 17:45

ΑΘΗΝΑ. Tις σχεδόν διπλάσιες αφίξεις στο κερκυραϊκό αεροδρόμιο από τον περσινό Σεπτέμβριο, κατέγραψε η στατιστική Υπηρεσία της διαχειρίστριας εταιρείας Fraport, επιβεβαιώνοντας έτσι όλα τα σημάδια της σεζόν.

Συγκεκριμένα αφίχθησαν περίπου 200 χιλ. επιβάτες εξωτερικού.

Μάλιστα με την απελευθέρωση των ταξιδιών από Βρετανία, οι Εγγλέζοι ανακατέλαβαν την πρώτη θέση των αφικνούμενων που έχασαν τους προηγούμενους μήνες λόγω των περιορισμών του κορονοϊού. Γερμανοί, Πολωνοί, Γάλλοι Ιταλοί, συμπληρώνουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις.

Την ίδια περίοδο αυξήθηκαν και οι αφιξοαναχωρήσεις εσωτερικού, που δίνουν ένα γενναίο ποσοστό αύξησης της κίνησης από και προς το «Ι. Καποδίστριας» 83,5%

Τον Οκτωβριο

Το «φράγμα» των 500 περίπου πτήσεων εξωτερικού του περσινού Οκτωβρίου όχι μόνο «έσπασε» αλλά κατάφερε να ξεπεράσει το πρώτο 15μερο του φετινού Οκτωβρίου.

Μέχρι σήμερα έχουν προσεγγίσει το αεροδρόμιο συνολικά 589 πτήσεις από 494 που είχαν προσγειωθεί συνολικά πέρσι για όλο τον μήνα. Την πρωτιά στις εμπορικές πτήσεις κρατάει η Βρετανία με 178, ακολουθεί η Γερμανία με 158, ενώ τρίτη και με διαφορά έρχεται η Πολωνία με 45. «Μέχρι τις 14 Οκτωβρίου σπάσαμε το ρεκόρ του Οκτωβρίου 2020, καθώς πριν κλείσει ο μήνας έχουμε ήδη 589 πτήσεις.

Οι Βρετανοί και οι Γερμανοί κρατάνε παραδοσιακά τον Οκτώβριο, οι οποίοι κλείνουν και την τουριστική σεζόν», ανέφερε στην «Ε» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας Δημήτρης Ρούσσος.