Περικλής Κατσαρός: «ΙΕΚ Τουρισμού. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…»

Περικλής Κατσαρός: «ΙΕΚ Τουρισμού. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…»

«Αντιμετωπίζουμε δυστυχώς μήνες τώρα, μια πραγματικά εξοργιστική και προκλητική αδιαφορία της Πολιτείας»

01
Οκτωβρίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την συμπαράστασή του στις αντιδράσεις τους διδασκόντων και σπουδαστών του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας, δηλώνει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Περικλής Κατσαρός:

«Ήρθε, πριν από δύο μήνες περίπου, είδε, απήλθε και ξέχασε τις υποσχέσεις της για το ΙΕΚ Τουρισμού της Κέρκυρας η  αρμόδια Υφυπουργός Τουρισμού για θέματα τουριστικής εκπαίδευσης , κ.Σοφία Ζαχαράκη.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η Τουριστική Σχολή, που αδιαλείπτως λειτουργεί από το 1976,  αποτελούσε το «κόσμημα» της Κέρκυρας και  τροφοδοτεί όλα αυτά τα χρόνια  με πολλά και επίλεκτα στελέχη την τουριστική μας βιομηχανία, σήμερα να κινδυνεύει άμεσα με …λουκέτο.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Υφυπουργού για την στελέχωση του ΙΕΚ, με το απαραίτητο διοικητικό και καθηγητικό προσωπικό το αργότερο μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου,  μέχρι σήμερα αρχές Οκτωβρίου, δεν έχουν υλοποιηθεί και έχουν μείνει «κενό γράμμα» οι δεσμεύσεις της , με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να  υπάρχει μόνος ένας μόνιμος υπάλληλος που είναι ο… Διευθυντής του  ΙΕΚ.

Αντιμετωπίζουμε δυστυχώς μήνες τώρα, μια πραγματικά εξοργιστική και προκλητική αδιαφορία της Πολιτείας  για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία αδιαφορία «τσαλακώνει» τα όνειρα και το μέλλον νέων παιδιών να σπουδάσουν και να εργαστούν στον παραγωγικό τομέα που στηρίζει κατά κύρια βάση το ΑΕΠ της χώρας.

Αντιμετωπίζουμε την απαξίωση στις σπουδές του τουριστικού κλάδου, την αποστέρηση του τουριστικού τομέα από νέα και εξειδικευμένα στελέχη, το «νέο αίμα» που έχει ανάγκη ο τουρισμός μας για να αναβαθμίσει και να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του.

Για τους παραπάνω λόγους η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας και εγώ προσωπικά στέκομαι διαπρύσιος συμπαραστάτης των δίκαιων αιτημάτων, των φοιτητών και των καθηγητών, του ΙΕΚ Τουρισμού και σε συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους φορείς, προτιθέμεθα να  αναλάβουμε όλες εκείνες τις στοχευμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες, ώστε να διεκδικήσουμε με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους και την εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του ΙΕΚ».