Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

15 μέρες σκαμμένο το καντούνι της Σεβαστιανού! Αγανακτισμένοι οι μαγαζάτορες

Σεβαστιανού
30 Σεπτεμβρίου 2021 / 13:30
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ο δρόμος είναι απροσπέλαστος, με τα αποτελέσματα να μεταφράζονται αυτονόητα σε πτώση του τζίρου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δύο εβδομάδες συμπληρώθηκαν από την πρώτη μέρα που η ΔΕΥΑΚ έσκαψε το καντούνι της Σεβαστιανού στην παλιά πόλη, για να αντικαταστήσει αγωγό αποχέτευσης. 

Μεταξύ της οδού Αγίων Πάντων και της Νικ. Θεοτόκη- Πλακάδας, η Σεβαστιανού είναι δρόμος με πλήθος εμπορικών επιχειρήσεων και πολυσύχναστο πέρασμα Κερκυραίων και τουριστών. 
Εδώ και 15 μέρες ο δρόμος είναι απροσπέλαστος, με τα αποτελέσματα να μεταφράζονται απτά σε πτώση του τζίρου.

Η ΔΕΥΑΚ, αφού ξήλωσε τις πλάκες κατά μήκος του μεγαλύτερου μέρους του καντουνιού, έσκαψε και αντικατέστησε τον αγωγό. Από τα τέλη τις περασμένης εβδομάδας οι επιχειρηματίες της περιοχής περιμένουν να δουν εργασίες επανατοποθέτησης των πλακών, ώστε να αποκατασταθεί η βατότητα του δρόμου.    

Στα επίμονα ερωτήματά τους προς τη ΔΕΥΑΚ, δεν παίρνουν συγκεκριμένη απάντηση, όπως λέει επαγγελματίας στην "Ε". Άδικα περιμένουν τα πρωινά που ανοίγουν τις επιχειρήσεις τους, να δουν τη δουλειά να τελειώνει.«Μας είπαν ότι έχουν κάποιο πρόβλημα και δεν έχουν εργάτη, αλλά οι μέρες περνάνε, τις δικές μας υποχρεώσεις ποιος θα τις πληρώσει;» λένε χαρακτηριστικά.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.