Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Περιφέρεια είναι έτοιμη να τελειώσει τα κουρτελάτσα αλλά της λείπουν άδειες

γαρίτσα
24 Σεπτεμβρίου 2021 / 18:02
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Λίγο πριν την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και πάντως μετά την ανακοίνωση της ΑΝΑΣΑ, που αναφέρεται σε καθυστέρηση, η ΠΙΝ δηλώνει έτοιμη να τελειώσει το έργο. Εκκρεμούν όμως σημαντικές αδειοδοτήσεις, όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με φορέα υλοποίησης του έργου την Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κέρκυρας, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι έτοιμη ν’ αποκαταστήσει τα κουρτελάτσα σε όλο τους το μήκος, δηλ. μέχρι και τον Ανεμόμυλο. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, στόχος της Περιφερειακής Αρχής εντός του μηνός Νοεμβρίου να έχει γίνει η ανάθεση του έργου. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων είχε αποφασίσει την υλοποίηση του, από τις 19 Φεβρουαρίου 2021.

Το δεύτερο τμήμα της παρέμβασης στην περιοχή από τη διασταύρωση Δεσύλλα μέχρι τον Ανεμόμυλο αφορά στην αποκατάσταση του παραλιακού τοιχίου και του πεζοδρομίου της παραλιακής λεωφόρου της Γαρίτσας.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει προβλέψει την ένταξη ποσού 1.000.000 € στον Προϋπολογισμό του 2021, η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, η οποία θα είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου, εκτιμά ότι το έργο θα διαρκέσει δέκα μήνες.

Η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κέρκυρας έχει, ήδη, ολοκληρώσει τα τεύχη της τεχνικής μελέτης και υπολείπεται η έκδοση της απόφασης έγκρισης τους. Αναμένεται και η περιβαλλοντική αδειοδότηση. Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του ΥΠΕΝ, θα υποβληθεί αίτημα στην Κτηματική Υπηρεσία για χορήγηση άδειας επείγουσας παρέμβασης εντός του αιγιαλού. (H υπογράμμιση του enimerosi.com). Η αποκατάσταση των πεζοδρομίων θα ξεκινήσει αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η υποδομή που προβλέπεται στη μελέτη.
 
Η ερώτηση Γαλιατσάτου
 
Με την λήξη της θητείας μας ως περιφερειακή αρχή της ΑΝΑΣΑ της περιόδου 2014-2019, ολοκληρώσαμε και παραδώσαμε στην πόλη της Κέρκυρας ένα σημαντικό έργο τόσο για την οδική ασφάλεια όσο και για την αισθητική και ιστορικότητα της πόλης, όπως είναι ο τοίχος του ΝΑΟΚ και τα πεζοδρόμια από τις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ μέχρι την θέση «Δεσσύλα». Στον προγραμματισμό ήταν η άμεση συνέχιση του υπόλοιπου τμήματος από «Δεσύλλα» έως «Ανεμόμυλο» με την χρηματοδότηση της μελέτης που εκπόνησε ο ΟΛΚΕ (H υπογράμμιση του enimerosi.com).
Δυστυχώς η ανάληψη των περιφερειακών υποθέσεων από εσάς και την παράταξη σας δεν συνοδεύτηκε από την συνέχιση του έργου. Αντιθέτως, σημαδεύτηκε από προφανή υποτίμηση και αδιαφορία, με αποτέλεσμα σήμερα, 24 μήνες από τότε και επτά μήνες από την παροχή έγκρισης εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου για κατεπείγουσες διαδικασίες, η παραλιακή της Γαρίτσας στο τμήμα Δεσσύλα-Ανεμόμυλου παρουσιάζει άθλια εικόνα φθοράς και εγκατάλειψης.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.