Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι απινιδωτές στο επίκεντρο συνάντησης του Σπύρου Πουλή με τη Μ. Υδραίου

Σπύρος Πουλής
23 Σεπτεμβρίου 2021 / 10:53

Για την προμήθεια και τοποθέτηση απινιδωτών σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και τους αθλητικούς χώρους

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Μαράσλειο με πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου Σπύρου Πουλή της παράταξης Κέρκυρα Αλλαγής με τη Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, παρουσία του αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Παντελιού και του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέα Σκούπουρα.
Ο Σπύρος Πουλής, ο οποίος είναι εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας πρότεινε δύο θέματα συζήτησης σχετικά με  τους απινιδωτές.
             
Το πρώτο θέμα έχει να κάνει με την πρωτοβουλία του Δήμου, σε ένα κάλεσμα των τοπικών επιχειρήσεων, για την τοποθέτηση απινιδωτών στις επιχειρήσεις τους (όσοι προτίθενται να αγοράσουν), κάτι το οποίο γίνεται ήδη στην Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Πουλης, έκανε επίσης πρόταση να τοποθετηθούν απινιδωτές σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και η Δήμαρχος την αποδέχτηκε.

Κατόπιν συνεννόησης με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, αποφασίστηκε ότι η προμήθεια των απινιδωτών σε όλα τα Δημοτικά διαμερίσματα, θα γίνει σε δύο φάσεις: έναν με τον τρέχοντα προϋπολογισμό του έτους 2021, και η δεύτερη φάση με τον προϋπολογισμό του έτους 2022.

Η Δήμαρχος ενημέρωσε επίσης ότι πρόκεται να τοποθετηθούν απινιδωτές σε όλους τους αθλητικούς χώρους, που βρίσκονται υπό την αιγίδα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.