Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Γκίκα με Υφ. Μεταφορών για Υδατοδρόμια και Διεύθυνση Μεταφορών

Στέφανος Γκίκας
22 Σεπτεμβρίου 2021 / 16:13

ΑΘΗΝΑ. Συνάντηση με τον νέο Υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας,

με βασικά θέματα συζήτησης το δίκτυο υδατοδρομίων του Ιονίου και την στελέχωση της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά στην έναρξη λειτουργίας του δικτύου υδατοδρομίων Ιονίου, ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι επιλύονται ζητήματα, ώστε την προσεχή τουριστική περίοδο, το 2022, να έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο Υφυπουργός, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η κατάθεση τροπολογιών στη Βουλή, οι οποίες θα διευκολύνουν περαιτέρω τις διαδικασίες.

Σε ότι αφορά στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ο Στέφανος Γκίκας μετέφερε στον Υφυπουργό τα προβλήματα που υπάρχουν εξαιτίας τις έλλειψης προσωπικού. Ζήτησε την ενίσχυση της Διεύθυνσης με προσωπικό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την μορφή της διάθεσης, προκειμένου να επιταχυνθούν οι εκδόσεις διπλωμάτων, αδειών κυκλοφορίας κλπ.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι τον περασμένο μήνα είχαν σταλεί υπάλληλοι του Υπουργείου στην Κέρκυρα για την υποστήριξη του έργου της Διεύθυνσης Μεταφορών και ανέφερε πως θα διερευνήσει με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου τη δυνατότητα νέας αποστολής προσωπικού, με στόχο την καλύτερη συνεργασία των υπαλλήλων και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Διευκρίνισε πάντως, ότι το θέμα της υποστελέχωσης θα επιλυθεί με μόνιμες προσλήψεις που είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι τη Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του τρόπου εξέτασης του υποψηφίων οδηγών, που αποσκοπεί στην μεγαλύτερη διαφάνεια και οδική ασφάλεια. Το νομοσχέδιο εισάγει προϋποθέσεις ελέγχων των υποψηφίων οδηγών, ώστε να πιστοποιείται η επάρκειά τους, ενώ εξαλείφονται και τα υφιστάμενα φαινόμενα αδιαφάνειας.

Σημαντική προσθήκη αποτελεί το χρόνιο αίτημα των επαγγελματιών οδηγών, που προβλέπει τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να εργάζονται μέχρι το 69ο έτος ηλικίας. Μάλιστα, οδηγοί που συνταξιοδοτούνται, δεν θα υποχρεούνται να παραδίδουν το επαγγελματικό τους δίπλωμα εφόσον επιθυμούν να εργαστούν. Σε ότι αφορά στην προβλεπόμενη περικοπή της σύνταξης, το ποσοστό θα είναι αντίστοιχο με αυτό των λοιπών εργαζόμενων συνταξιούχων. Τέλος, το νομοσχέδιο θα συμπεριλαμβάνει ειδικές ρυθμίσεις για τα ιστορικά αυτοκίνητα.