Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαύρη επέτειος: 20 χρόνια από τον εφιάλτη της 11ης Σεπτεμβρίου 2001

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ
11 Σεπτεμβρίου 2021 / 14:04

Δύο αεροπλάνα έπεσαν διαδοχικά πάνω στους Δίδυμους Πύργους, οι οποίοι κατέρρευσαν σε λιγότερο από δύο ώρες, και ένα τρίτο έπληξε το Πεντάγωνο.

Πριν 20 χρόνια, στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, οι ΗΠΑ έγιναν στόχος μιας συντονισμένης και καλά προετοιμασμένης επίθεσης από τη τζιχαντιστική οργάνωση αλ Κάιντα, η οποία έπληξε τους Δίδυμους Πύργους του World Trade Center στη Νέα Υόρκη και το Πεντάγωνο.
 
Οι τρομοκρατικές αυτές επιθέσεις, οι πιο αιματηρές της Ιστορίας με σχεδόν 3.000 νεκρούς, εξαπολύθηκαν από 19 αεροπειρατές οι οποίοι κατέλαβαν τέσσερα αεροπλάνα της γραμμής που είχαν αναχωρήσει από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ –Βοστόνη, Ουάσινγκτον και Νιούαρκ—με προορισμό την Καλιφόρνια.
 
Δύο αεροπλάνα έπεσαν διαδοχικά πάνω στους Δίδυμους Πύργους, οι οποίοι κατέρρευσαν σε λιγότερο από δύο ώρες, και ένα τρίτο έπληξε το Πεντάγωνο. Το τέταρτο αεροπλάνο, το οποίο φέρεται να είχε στόχο το Καπιτώλιο -- έδρα του Κογκρέσου-- ή τον Λευκό Οίκο, κατέπεσε σε δασώδη περιοχή στο Σάνκσβιλ της Πενσιλβάνια, αφού οι επιβάτες κατάφεραν να το θέσουν υπό τον έλεγχό τους. Κανένας από τους επιβαίνοντες στα τέσσερα αυτά αεροπλάνα δεν επέζησε.

ΠΗΓΗ:iefimerida.gr