Πέμπτη 18.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα - 21η Μαΐου: Παρέλαση στρατού και τεθωρακισμένων, παρουσία του Υπ. Άμυνας

Επέτειος 21ης Μαΐου
20 Μαΐου 2024 / 10:19
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Μετά την παρέλαση, θα γινει η Επίδειξη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους «ΖΕΥΣ» στην πόλη της Κέρκυρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με εντυπωσιακή παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων και τεθωρακισμένων οχημάτων θα πραγματοποιηθεί αύριο 21η Μαΐου η παρέλαση για την 160η Επέτειο της Ένωσης Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης θα είναι ο Κερκυραίος Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ενημέρωσης", στην Κέρκυρα θα παρευρεθούν ο Αρχηγός ΓΕΣ, ο Διοικητής 8ης Μεραρχίας, ο Διοικητής του 3ου Σώματος Στρατού, καθώς και μεγάλο σώμα στρατιωτών. 

Προσκεκλημένοι επίσης θα είναι εκπρόσωποι των  Αδελφοποιημένων Πόλεων με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας. 

Το πρόγραμμα αναλυτικά

Ώρα 08:00: Θούρια και εμβατήρια από τις Φιλαρμονικές στους δρόμους της πόλης. Έπαρση Σημαίας στο Παλαιό Φρούριο και συμμετοχή Φιλαρμονικής και Στρατιωτικού Τμήματος που θα παραταχθούν στο χώρο προ της πύλης.

Ώρα 10:30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος.

Ώρα 11:00: Πανηγυρικός της ημέρας στο κτίριο της Ιονίου Βουλής. Θα εκφωνήσει η ο Αθανάσιος Ευσταθιού, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ώρα 11:45: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο της Ένωσης της Επτανήσου. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πρωτεργατών και αγωνιστών της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Ώρα 12:00: Παρέλαση Στρατού και παραδοσιακών συγκροτημάτων με τοπικές ενδυμασίες, τμημάτων μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητών Ιονίου Πανεπιστημίου, τμημάτων Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Παράρτημα Κέρκυρας, Οδηγών, Προσκόπων, Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή των Φιλαρμονικών.Χώρος εκκίνησης:Αγωνιστών Πολυτεχνείου και χώρος τερματισμού: Ανάκτορα Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου. 

Επίδειξη αεροσκάφους F-16

Εκτός από την πολυπληθή ομάδα στρατιωτικών δυνάμεων, στους κερκυραϊκούς ουρανούς θα πετάξουν επίσης 4 ελικόπτερα Apatsi καθώς και δύο αεροσκάφη Phantom.

Mετά την παρέλαση, θα γινει η Επίδειξη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους  «ΖΕΥΣ» στην πόλη της Κέρκυρας.

Ώρα 20:00: Υποστολή Σημαίας στο Παλαιό Φρούριο με συμμετοχή Φιλαρμονικής και Στρατιωτικού Τμήματος που θα παραταχθούν στο χώρο προ της πύλης.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.