Παρασκευή 18.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρέλαση Ενόπλων Δυνάμεων στην Κέρκυρα μετά από 50 χρόνια! (videos)

Επέτειος
21 Μαΐου 2024 / 13:22

Η επίδειξη του F-16 της ομάδας «Ζευς» έκοψε την ανάσα με τους εντυπωσιακούς ελιγμούς του! Ακροβατικά με μέγιστα g και πολύ κοντά στην ταχύτητα του ήχου!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια ανεπανάληπτη εμπειρία πρόσφερε ο σημερινός εορτασμος της 160ης Επετείου της 21ης Μαΐου, ημέρας Ένωσης της Επτανήσου με τη μητέρα Ελλάδα.

Με την ευκαιρία της εκπροσώπησης της κυβέρνησης από τον Κερκυραίο Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, η καθιερωμένη παρέλαση φιλοξένησε μεγάλο τμήμα του Στρατού Ξηράς αλλά και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Εκτός από την πολυπληθή ομάδα στρατιωτικών δυνάμεων, στους κερκυραϊκούς ουρανούς πέταξαν επίσης 4 ελικόπτερα Apatsi καθώς και δύο αεροσκάφη Phantom.

Μετά την παρέλαση στρατού και τεθωρακισμένων οχημάτων, ο κόσμος συγκεντρώθηκε στον όρμο της Γαρίτσας για να θαυμάσει την ακροβατική επίδειξη του αεροσκάφους F-16 της Ομάδας "Ζευς", που έκοψε την ανάσα με τους εντυπωσιακούς και απαιτητικούς ελιγμούς του!

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΣ, ο Διοικητής 8ης Μεραρχίας, ο Διοικητής του 3ου Σώματος Στρατού, καθώς και μεγάλο σώμα του στρατού ξηράς.